Održana edukacija članova Lions klubova

lionsi1

lionsi1

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU Našicama u hotelu park Panolija održana je edukaicja članova Lions klubova Distrikta 126 Hrvatska vezana uz motiviranje članstva, razvoj klubova te osnaživanje ove vrijedne humanitarne organizacije u Hrvatskoj.

Seminar je vodio Dražen Melčić koordinator Distrikta i član Lions klub Kaptol Zagreb, dok je za praktičan dio bio zadužen Darkom Ćuruvijom.

lionsi2

“Edukacije se provode u smislu postizanja zadovoljstva članova u članstvu lajonsa, povećanja broja članova i osnivanja novih lions klubova. Članovi klubova će u određenom razdoblju preuzeti organizacijska zaduženja u svojim klubovima, zonama i regijama Distrikta i potrebno ih je upoznati sa obvezama. Uz humanitarni rad koji nam je primarni cilj, bitno je osigurati da ta organizacija funkcionira što kvalitetnije i što bolje, a na zadovoljstvo članova i onih kojima pomažemo. Lions klub je međunarodno udruženje, najveća humanitarna organizacija na svijetu koja broji 1,4 milijuna članova u 210 zemalja, i koja sa brojnošću i kvalitetom članova osigurava veliki utjecaj na humanitarni rad širom svijeta.”” – rekao je Dražen Melčić, koji je istaknuo kako u Hrvatskoj ima 60 lions klubova sa 1200 članova te da Distrikt Hrvatska pripada brojnoj međunarodnoj udruzi.

“Uz razradu dužnosti, zadataka i odgovornosti članova, prezentirane su vještine kako potaknuti komunikaciju među klubovima i lajonsima da bi što efikasnije odradili zadatke i kako da budu savjetnici u klubovima za određene stvari unutar Distrikta. Također, dotaknuli smo se i ovogodišnje proslave 100. obljetnice postojanja lajonizma u svijetu te smo pokušali animirati članove da u svojim sredinama daju određeni značaj toj proslavi. ” – rekao je među ostalim Darko Ćuruvija.

lionsi3

Edukacija članova lions klubova je iskorištena i za upoznavanje s budućim guvernerom Distrikta Hrvatska Mladenom Kajganićem, tajnikom Lions kluba Našice. Kajganić je organizirao sastanak sa budućim članovima kabineta guvernera Lionsa Hrvatske kako bi ih upoznao sa zadacima u novoj lions godini.

Koordinator Distrikta Dražen Melčić kaže da je prvo polugodište lions godine 2016./2017. bilo uspješno.

lionsi4

“Do sada je bilo puno raznih humanitarnih aktivnosti u smislu prikupljanja sredstava, ali i direktne pomoći potrebitima. Vjerujemo da će i sljedeća lavlja godina biti sjajna i na zadovoljstvo članova i onih koji sudjeluju u našim aktivnostima, i naravno potrebitih kojima pokušavamo poboljšati situaciju u životu.” – zaključio je Dražen Melčić.

Pročitajte još

Učitavanje...