Održana 1. sjednica Vijeća Mjesnog odbora Našice

Na održanoj 1. sjednici Vijeća Mjesnog odbora Našice članovi Vijeća su razmotrili zamolbe nekoliko udruga i klubova s područja Grada te im odobrili financijsku potporu. Tijekom sjednice Vijećnica Kristina Knežević jednoglasno je izabrana za zapisničara.

Vijeće je raspravljalo o dodjeli donacija udrugama i klubovima s područja Grada Našica za razne projekte. Sve odluke su usvojene jednoglasno, a dodijeljene su 4 donacije:

  •  Oldtimer klub Našice 6000 kuna
  •  Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Našice 6000 kuna
  •  Biciklistički klub Našice 3000 kuna
  •  Udruga Dar dobrote 2000 kuna

Aktivno i konstruktivno

Tijekom sjednice Vijeće mjesnog odbora raspravljalo je o zaprimljenom zahtjevu koji nije u njihovoj nadležnosti, a tiče se sanacije spojne ceste u naselju Mojmir. Tijekom druge točke sjednice vijećnik Vilim Bosak ukazao je na dva problema koja opterećuju sugrađane u Ulici Miroslava Krleže, a tiču se neadekvatne rasvjete te problema slivnih voda koje za kišnog vremena uzrokuju poplave. Također, vijećnica Josipa Knežić predložila da se dječja igrališta saniraju, a na to je vijećnica Ines Resler istaknula kako je Savjet mladih Grada Našica osigurao mogućnost sudjelovanja u projektu “Volontiraj 72 sata” te je tako predložila da se organizira sanacija kroz volonterski rad. Svi vijećnici su se složili te podržavaju inicijativu za rješavanje navedenih zahtjeva koje će uputiti gradonačelniku.

Nakon sjednice predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Darko Cerovski osvrnuo se na rad Vijeća.

„Održali smo prvu sjednicu Vijeća Mjesnog odbora i kao predsjednik sam izuzetno zadovoljan suradnjom svih članova. Riješili smo nekoliko zahtjeva za donacijama, odnosno financijskom pomoći udrugama te samo tako izašli svima ususret. Međutim, nismo ispunili zahtjeve u iznosu u kojem su bili zatraženi jer smo  nastojali podjednako i opravdano sredstva dodijeliti svima, kako bi i ubuduće mogli podržati ostale udruge. Bilo je i konstruktivnih prijedloga o organiziranju te održavanju dječjih igrališta ali i vidjeli smo zahtjeve o sanacijama koje uzrokuju određene probleme našim sugrađanima. Zaista imamo sluha i prema takvim potrebama te se svi slažemo da su ti zahtjevi opravdani te će se uputititi gradonačelniku. Na samom kraju , izuzetno sam zadovoljan na rad prve sjednice i suradnjom sa svim članovima Vijeća Mjesnog odbora.” – istaknuo je predsjednik Darko Cerovski.

Pročitajte još