Osječko – baranjska županija najuspješnija u Hrvatskoj u zelenoj gradnji

Osječko - baranjska županija najuspješnija u Hrvatskoj i u zelenoj gradnji

Osječko - baranjska županija najuspješnija u Hrvatskoj i u zelenoj gradnji

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEOsječko – baranjska županija dobitnica je „Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj“ u kategoriji Institucija godine. Nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj uručene su prvi put u Hrvatskoj u okviru kampanje „Obnovimo Hrvatsku“ Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Hrvatske udruge proizvođača toplinsko fasadnih sustava i Hrvatske udruge energetskih certifikatora. Kako je tom prilikom rečeno, cilj nagrada je podizanje ugleda struke u široj i stručnoj javnosti, promicanje izvrsnosti, stalno unaprjeđivanje načela dobroga poslovanja i cirkularnog gospodarstva, a sve kako bi se očuvao okoliš i podigla kvaliteta života ljudi.

„S ponosom sam u ime Osječko – baranjske županije primio nagradu koju smo zaslužili jer u provedbi imamo 54 projekta energetske obnove ukupne vrijednosti 178 milijuna kuna. Nagrada je potvrda ispravnosti našeg sustavnog pristupa i orijentiranosti da razvoj Osječko-baranjske županije značajnim dijelom ostvarujemo preko projekata i sredstava koja su Hrvatskoj omogućena ulaskom u Europsku uniju, ali i priznanje kvalitetnog i stručnog rada županijskih službi. Rezultati koje smo ostvarili na području energetske obnove i održivog razvoja dodatni su razlog za nastavak takvih aktivnosti” – rekao je župan Ivan Anušić na svečanom uručenju nagrada održanom jučer u Zagrebu.

„Godišnja nagrada za zelenu gradnju i održivi razvoj“ ujedno je novo priznanje kvalitetne razvojne politike Osječko – baranjske županije. Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU nedavno je objavilo da je Osječko-baranjska županija najuspješnija u Hrvatskoj po broju pripremljenih projekata iz Programa ruralnog razvoja, kao i po vrijednosti ugovorenih bespovratnih sredstava u Operativnom programu iz područja učinkovitih ljudskih potencijala. Prema podacima Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Osječko-baranjska županija je najuspješnija u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz Programa „Zaželi“ iz Europskog socijalnog fonda.

Stric pivo

Pročitajte još