Obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom

Osnovna škola Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac jučer je obilježila Svjetski dan osoba s Down sindromom. Učenicima i učiteljicama Zdenki Mihaljević i Kristini Grgić pridružili su se učenici posebnog razrednog odjela s učiteljicom Valentinom Stojanović Digula te pomoćnicama u nastavi Sanjom Grozdanović i Katarinom Šprem kao i djelatnici škole s novim ravnateljem Tonijem Markotićem.

Veselo i radosno dočekali su i svoje drage prijatelje – iz Općine Đurđenovac načelnika Hrvoja Topalovića i Davida Pavlića, predsjednika Udruge „Prijateljstvo“ Feričanci Alena Dadu, ravnateljicu Jasminku Falamić i djelatnice Osnovne škole Dore Pejačević Našice te Anđelka Cvijetovića, predsjednika Udruge „Otvoreno srce“ Našice.

Uz ugodno druženje, ples, pjesmu i igre učenici i svi prijatelji Škole uživali su u domaćim delicijama i slasticama koje su pripremili roditelji, učiteljice te sama Škola. Učenici su se obradovali poklonima, osobito medaljama koje su donijeli Hrvoje i David, a izradili korisnici Centra za odgoj i obrazovanje iz Varaždina. Medalje su dobili svi učenici zahvaljujući učenicama Anamariji, Ani i Lei koje su sudjelovale na podjeli istih na Đurđenovačkom maratonu. Uz medalje, učenice su na maratonu podijelile i poklone koje su sami izradili u školi. Učenici, učiteljice i roditelji zahvaljuju dragim prijateljima koji su ih posjetili i svojim prisustvom uljepšali ovaj dan.

Pročitajte još