Obilježen Europski tjedan mobilnosti i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Ovog su četvrtka Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko – baranjske sudjelovali su na obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, a kojeg je organizirao Grad Osijek.

Naime, na događanju koje je održano u Osijeku u ulici Vjekoslava Hengla prezentirani su preventivni projekti „Sigurnost u cestovnom prometu“ i „Biciklirajmo biciklističkom“ gdje je stavljen naglasak na sudjelovanje u prometu korištenjem javnog prijevoza i korištenjem bicikla kao najekonomičnijoj i najzdravijoj vrsti prijevoza koja je i ekološki najprihvatljivija. Posjetitelji su imali priliku dobiti sve potrebne informacije o pravilnom i sigurnom sudjelovanju u prometu na cesti biciklom kao i sa osobnim prijevoznim sredstvima.

Tijekom ovoga događanja, s obzirom da se svake godine 22. rujna obilježava „Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama“, prezentirani su i promovirani preventivni projekti nacionalnog karaktera „Živim život bez nasilja“ i „Lily“. Cilj je ukazati javnosti na svakodnevnu pojavu nasilja nad ženama kao i potaknuti one koji su izloženi ovoj vrsti nasilja da čim prije potraže pomoć od policije ili drugih sinergijski povezanih institucija u cilju rješavanja ovoga problema.

Foto: PU osječko – baranjska

Stric pivo

Pročitajte još