O stanju sigurnosti na području Općine Podgorač

U Podgoraču je danas održan radni sastanak, na poziv općinskog načelnika Gorana Đanića, s temom sigurnosti na području Općine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMESve službe s ciljem sigurnosti

Sastanku su nazočili predstavnici Policijske uprave osječko-baranjske iz Osijeka i Našica, Centra za socijalnu skrb Našice, Osnovne škole Hinka Juhna, DVD-a Podgorač, općinski vijećnici i načelnik Općine. Kako je načelnik Đanić rekao, tema sastanka bila je sigurnost mještana. U posljednje vrijeme, zabilježeno je više incidenata na ovom području poput krađe automobila, prisustva bjegunca, dva paleža iste kuće te obiteljskog nasilja.

„Tema radnog sastanka bila je stanje sigurnosti na području Općine Podgorač. Iz tog smo razloga htjeli organizirati jedan ozbiljniji sastanak na kojem bi uključili sve važne službe na području Općine, ali i policiju, da vidimo točno kako što bolje detektirati i riješiti nastale probleme. Na sastanku smo dogovorili još bolju suradnju na nivou škole i Centra za socijalnu skrb, te sa policijom koja će djelovati na probleme ovog područja. Policija je, također, sukladno događajima najavila veću prisutnost zbog sigurnosti građana.” – rekao je načelnik Goran Đanić.

Policija provodi kriminalistička istraživanja

Ispred Policijske uprave osječko-baranjske za medije je govorio glasnogovornik Zoran Kon istaknuvši kako su kriminalistička istraživanja za kaznena djela o kojima je načelnik izvijestio u tijeku te o njima ne može govoriti.

„Sastanak je protekao u ugodnom ozračju, detektirali smo ključne probleme, dogovorili međuresornu suradnju Centra za socijalnu skrb Našice, Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač, policije te Općine Podgorač. Svi zajedno ćemo uložiti određeni napor u preventivnom, a tamo gdje je potrebno i u represivnom smislu. Što se tiče same sigurnosti, gledano statistički Policijska postaja Našice je izuzetno sigurna. Ako je usporedimo sa ostalim postajama na području Osječko-baranjske županije oni imaju i najbolje statističke pokazatelje, najmanje kaznenih djela te najmanje kaznenih prekršaja. ” – rekao je glasnogovornik PU osječko – baranjske Zoran Kon te dodao da je policija raspisala tjeralicu za jednom osobom, koja će kad bude uhićena bit i procesuirana. Tu, kaže, ne vide nekakav opći problem vezano za sigurnost građana u ovoj općini.

Pročitajte još