Svečano obilježavanje obljetnice Specijalne jedinice policije ”ORAO” Orahovica – Našice

Ove je subote svečano obilježena 31. godina od osnutka Specijalne jedinice policije ”ORAO” vod Orahovica Našice te redovna Skupština Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata ”ORAO” Orahovica – Našice.


Obljetnica je započela paljenjem svijeća ispred Spomen područja u centru Općine Feričanci, a nastavila se u novoobnovljenom Domu.

Čast i obaveza je pomagati braniteljskim Udrugama

Svečanom obilježavanju prisustvovali su sljedeći gosti: izaslanik ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade Tome Medveda gosp. Antun Blažević, gradonačelnik Orahovice Saša Rister, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, zamjenik načelnika PU virovitičko – podravske Nenad Križić, načelnik Feričanaca Marko Knežević, načelnik Donje Motičine Željko Kovačević, načelnik Špišić Bukovica Hrvoje Miler, načelnik PP Orahovica Krunoslav Bot te predstavnici braniteljskih i civilnih Udruga.

Nakon iznošenja Izvješća o radu Udruge u 2021. godini i Planu rada za 2022. godinu predsjednika Davora Solića nazočnima su se obratio načelnik općine Feričanci Marko Knežević. Načelnik Knežević naglasio je kako mu je iznimna čast i obaveza pomagati braniteljskim Udrugama, a pogotovo Udruzi Specijalne policije iz Domovinskog rata ”ORAO” Orahovica – Našice. Općina Feričanci sudjeluje u projektu ”Domovinski rat –  trajna vrijednosti” koji Udruga provodi na području Općine u suradnji s OŠ Vladimira Nazora.

Udruga je puno pomogla u obilježavanju 30. godišnjice ratnih događanja na području grada Našica

Nakon načelnika Kneževića Skupu se obratio gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je izjavio da prati rad Udruge koja je puno pomogla prošle godine u obilježavanju 30. godišnjice ratnih događanja na području grada Našica te da je kao takva jedna od aktivnijih braniteljskih Udruga.

Nadalje skupu se obratio zamjenik načelnika PU virovitičko – podravske Nenad Križić te iznio zadovoljstvo s radom Udruge. Načelnik Križić je još dodao kako je kao pomoćnik ministra branitelja uvelike uvažavao ovu Udrugu te da je s njom provodio dosta projekata.

Na kraju se nazočnima obratio izaslanik ministar hrvatskih branitelja Tome Medveda, Antun Blažević koji je prenio Zahvalu i čestitku Ministra. Istaknuo je kako je izuzetno ponosan jer je i on bio dio Specijalne jedinice ”ORAO” koji je sa sadašnjim članovima, odnosno suborcima obišao mnoga ratišta diljem Hrvatske na kojima je postrojba djelovala. Izuzetno je zahvalan jer slušajući Izvješća predsjednika Davora Solića, vidljivo da se Udruga javlja na natječaje i Javne pozive Ministarstva hrvatskih branitelja. Kako navodi gospodin Blažević samim kontaktom sa sadašnjim vodstvom Udruge može slobodno reći kako je Udruga Specijalne jedinice policije ”ORAO” Orahovica – Našice jedna od aktivnijih Udruga na ovom području.

Stric pivo

Pročitajte još