Njemačka donacija potaknula nove – Pet televizora za Odjel pedijatrije

Njemačka donacija potaknula nove - Pet televizora za Odjel pedijatrije

Njemačka donacija potaknula nove - Pet televizora za Odjel pedijatrije

U Općoj županijskoj bolnici danas je uručena zahvalnica Susanne Grund, dugogodišnjoj donatorici iz Njemačke, koja je osigurala već četiri velike donacije u posljednjih šest godina. Zahvalnicu joj je predao ravnatelj našičke bolnice Hrvoje Šimić i medicinska sestra Nataša Žagar, zahvalivši i njenom suprugu Ivanu Nikolaševiću, rodom iz Podgorača. Susanne Grund, bivša je pacijentica bolnice, ali i inicijatorica više humanitarnih akcija diljem Europe. Zadnja donacija našičkoj bolnici sastojala se od ortopedskih pomagala, namještaja te potrošnog medicinskog materijala.

“Zadovoljstvo nam je ugostit gospođu Susanne Grund i gospodina Ivana Nikolaševića, naše prijatelje, koji su nam osigurali već četiri donacije. Zahvalni smo jer mi, ali i naši pacijenti, osjećamo njihovu dobrotu redovito. Donacije su različite i ovise o mogućnostima koje se pojave u Njemačkoj, te o potrebama, našičke bolnice. Prvom donacijom bolnica je dobila krevete, bolesničke ormariće, stolove za hranjenje, a doniranje se nastavilo kroz razni namještaj, puno potrošnog materijala, ortopedska pomagala i slično.

Također, upućujemo im još veću zahvalu jer nam dovode nove prijatelje i šire našu priču. Tako su za nas čuli i njihovi prijatelji u Njemačkoj, te je upravo jedna od njih, Ingrid Beckoff, donirala pet novih televizora za Odjel pedijatrije.” – rekao je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić, te dodao da vjeruje da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti jer su sa supružnicima u redovnoj komunikaciji.

Osim što je Susanne Grund nekad bila pacijent našičke bolnice, njena povezanost sa Hrvatskom započela je još u vrijeme Domovinskog rata, kada je prvi puta poslala pune vreće lijekova i medicinskih potrepština. Susanne objasnila nam je kako je njihova rodbina za vrijeme rata bila protjerana, a nju i njenog muža je žalostilo i očajno stanje u Hrvatskoj. Osjećaju se ponosno što su pomogli hrvatskom narodu, te ističu da će uvijek biti spremni na suradnju s našičkom bolnicom.

Pročitajte još