70. izvještajna Skupštine DVD-a​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Donja Motičina

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEOvog je vikenda u subotu s početkom u 17,00 sati u prostorijama DVD-a Donja Motičina održana je redovna 70. Izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina.

Uz velik broj članova društva svih uzrasta skupštini su bili nazočni načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević, predsjednica općinskog vijeća Ružica Mikičić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našica Vlatko Gašić te delegati Vatrogasne zajednice grada Našice. Ove godine skupština je održana bez gostiju drugih DVD-a a isti će biti pozvani na svečanu proslavu 70te obljetnice, 22. rujna.

Skupštinom je predsjedao predsjednik Boro Peršić sa članovima radnog predsjedništva Bernardom Vrapcem blagajnikom te Zlatkom Vinkovićem zapovjednikom DVD-a. koji je ujedno i podnio Izvješće o radu za 2017. godinu, kao i plan rada za 2018. godinu. Financijsko izvješće za 2017. i plan za 2018. pročitao blagajnik Bernard Vrabac. Izvješće Nadzorne komisije o godišnjem pregledu rada društva podnio je njen predsjednik Ivan Vrabac.

Od značajnijih događanja svakako je za izdvojiti sudjelovanje na 9 službenih vatrogasnih ntjecanja odnosno kupova. Značajnija natjecanja bila su područno vatrogasno natjecanje VZ Našice gdje su nastupile četiri muške ekipe i to djeca osvojila 2. mjesto ekipa mladeži osvojili 1. mjesto, članovi A osvojili 1. mjesto te članovi B 2. mjesto, te Županijska natjecanja gdje su članovi A osvojili 3. mjesto, članovi B 1. mjesto i mladež je osvojila 2. Mjesto, te se ponovno plasirala na Državno natjecanje, koje će se održati ove godine najvjerojatnije u Zadru.

Obilježen je dan zaštitnika vatrogasaca sv.Florijan te se sudjelovalo u svečanoj procesiji povodom dana općine, gdje su vatrogasci nosili kip Presvetog Srca Isusova. Organizirana je vatrogasna Fišijada i izložba u športskoj dvorani. U protekloj godini bilo je 3 intervencije od toga 1 požar otvorenog prostora i 2 tehničke intervencije.

Predsjednik Boro Peršić zahvalio se Osječko-baranjskoj županiji te općini Donja Motičina koji su prošle godine u uređenje doma te nabavku opreme izdvojili zavidan iznos.

Nakon svih izlaganja za riječ se javio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našice Vlatko Gašić koji je uputio čestitku povodom 70. godina uspješnog rada. Istaknuo je odličnu suradnju DVD-a Donja Motičina sa VZ Našice te se ponovno zahvalio Načelniku Kovačeviću jer je ostvario svoja obećanja i nastavio sa odličnim ulaganjima u vatrogasce.

Potom se nazočnima obratio Načelnik općine Željko Kovačević koji je rekao kako je ponosan na rad Motičkih vatrogasaca. Pohvalio je mladež koja se ponovno plasirala na Držano natjecanje i istaknuo kako je to veliki uspjeh za jednu ovako malu sredinu. Osvrnuo se na to da se zadnjih nekoliko godina dosta ulaže u rad svih udruga a pogotovo u vatrogastvo i da će tako i nastaviti u buduće. Rekao je kao su u proračunu osigurana sredstva za nabavku novog kombi vozila koje bi trebalo biti uručeno na dan proslave.

Potom je nastavljeno druženje uz večeru koju je pripremio naš član i kuhar Stanislav Vinković a istu su poslužile supruge članova DVD-a.

Pročitajte još