Nastavak preventivnih projekata „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“

Na nogometnom stadionu Gradski vrt u Osijeku, 11. veljače 2023. godine odigrana je nogometna utakmica između NK Osijeka i NK Slaven Belupo i 26. veljače 2023. godine nogometna utakmica između NK Osijeka i NK Varaždin kada su policijske službenice za prevenciju Policijske uprave osječko baranjske provele lokalni preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ i nacionalni preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“.

Prije utakmice, prilikom ulaska na stadion i na stadionu, policijske službenice za prevenciju Policijske uprave osječko – baranjske, dijelile su edukativno – informativne materijale gledateljima i navijačima, osobito djeci i mladima.

Poruku koju šalju policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske je da se svi navijači na sportska događanja dolaze zabaviti i miroljubivo podržati svoj klub za koji navijaju bez vrijeđanja, omalovažavanja, mržnje i nasilja.

Policijske službenice su također uz prikaz promotivnog materijala „Postani policajac/policajka!“ upoznavale roditelje i pozivale mlade navijače/navijačice da se odazovu na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova i da upišu Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i na natječaj za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“ kojim će učenici/ce steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još