Nastavak dobre suradnje Gradske udruge umirovljenika Našice i Grada Našica – u planu je veliki broj aktivnosti

Danas je u Našicama u prostorijama Gradske udruge umirovljenika Našice održana redovna godišnja izvještajna skupština ove Udruge. Njoj su nazočili gradonačelnika Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler kao i predsjednici prijateljskih umirovljeničkih udruga – Donje Motičine i Orahovice te knjigovođa našičkih umirovljenika Antun Kuricek. Nakon pozdravne riječi predsjednika Ivice Kozine pročitano je vrlo detaljno izvješće o radu udruge u 2023. godini kao i sve o materijalnom i financijskom poslovanju u istom razdoblju, a podneseno je i izvješće Nadzornog odbora.

U nastavku skupštine članovi udruge su mogli poslušati prijedlog Izvršnog odbora i to o programu rada za 2024. godinu kao i financijski plan. Treba naglasiti kako su sve točke usvojene jednoglasno.

Grad Našice će i dalje pomagati rad Gradske udruge umirovljenika Našice

Po završetku Skupštine članovima i gostima obratio se gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je pohvalio rad našičkih umirovljenika i istaknuo njihovo sudjelovanje u svim bitnijim aktivnostima u organizaciji Grada.

„Nakon održane Skupštine Gradske udruge umirovljenika Našice želim istaknuti kako ova Udruga ima bogatu tradiciju, a odlikuje se i kvalitetnim radom. Ove godine obilježavaju 78 godina postojanja, a na Skupštini smo čuli kako Udruga broji impresivnih 505 članova čime se naglašava njena važnost za Našice. Ova skupina stanovništva ima ključnu ulogu u našem gradu i želimo uložiti napore u podizanje kvalitete njihovog života koliko god je to moguće. Također se želim zahvaliti članovima udruge na njihovom predanom radu tijekom godine koji se manifestira kroz sudjelovanje u brojnim događajima, a izdvojio bih samo neka poput obilježavanja Dana Grada i Dana slavonske šume. Istaknuo bih i nastavak projekta „Zaželi” koji je izravno povezan s našim umirovljenicima te ga smatram jednim od najboljih projekata Europske unije. Ponosan sam i na inicijativu koju smo prije dvije godine pokrenuli – „Kava s gradonačelnikom”. Ova iskrena interakcija omogućuje nam čuti potrebe naših umirovljenika, a često i odmah reagirati na iste. To stvara iskrenost i povezanost između njih i gradske uprave, što me osobno veseli. Ovom prilikom želim izraziti zahvalnost članovima udruge na organizaciji njihovih zabava i događanja koja redovito posjećujem. Moram spomenuti i iznimno značajan projekt – Centar za starije osobe. Prošle godine je potpisan ugovor i osigurana su sredstva od 6,2 milijuna eura iz europskih fondova, čiju su realizaciju omogućili i Vlada Republike Hrvatske te bivši župan, a sada ministar obrane Ivan Anušić koji je predložio ovaj projekt. Sada, s gotovom dokumentacijom, pred nama je brzi početak građevinskih radova, a cilj nam je do 2026. godine dovršiti ovu dugoočekivanu infrastrukturu koja će zasigurno pridonijeti podizanju kvalitete života naših sugrađana.

Isto tako Grad Našice nastavlja brinuti o našim umirovljenicima – uskrsnice, koje su prošle godine iznosile 40 eura, ove godine su povećane na 50 eura, a također smo osigurali nove prostorije kako bismo omogućili udruzi kontinuirano djelovanje. Naime, postojeće prostorije uskoro trebaju vratiti njihovom vlasniku, odnosno HZZO-u. Međutim, želimo im osigurati nove prostore u najkraćem roku kako ne bi nijednog trenutka ostali bez njih. Na kraju, želim izraziti iskrenu zahvalnost članovima udruge na njihovom predanom radu. Čestitam im na zajedništvu i jednoglasnim odlukama donesenim na Skupštini. Posebno se zahvaljujem predsjedniku gospodinu Ivici Kozini, gospođi Magdi Prošić te cijelom Predsjedništvu udruge s kojima redovito održavam sastanke i rješavamo sve probleme s kojima se susreću. Naša suradnja je iznimno važna te se svakodnevno angažiramo kako bismo zajedno unaprijedili uvjete života za naše umirovljenike.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Uz pozdravne govore predsjednika prijateljskih umirovljeničkih udruga Direktorica Turističke zajednice Ines Resler je, također, čestitala Gradskoj udruzi umirovljenika na trudu i predanosti kao i na odličnoj suradnji koja će se samo, u idućem razdoblju, povećati. Naglasila je da Turistička zajednica s veseljem prati njihove aktivnosti te će im i dalje biti velika podrška.

Izvrsna suradnja Grada i našičkih umirovljenika

Ivica Kozina, predsjednik Udruge zahvalio se gradonačelniku Kašubi na dosadašnjoj potpori i odličnoj suradnji s Gradom.

„Prošle godine smo zajedno organizirali 15 zabava i 5 izleta, a to je rezultat naše uspješne suradnje s Gradom i prijateljskim općinama. Vjerujem da ćemo ove godine podići ljestvicu te planiramo realizirati čak desetak izleta. Jedan od velikih projekata koji smo planirali ove godine je susret svih umirovljeničkih zborova Osječko – baranjske županije. Ovaj događaj želimo obogatiti sudjelovanjem zborova iz susjednih županija, uključujući i jedan međunarodni zbor i vjerujemo kako će ovo biti događaj koji će unaprijediti naš kulturni život, ali i kulturni život Grada Našica. Uz to, nastavit ćemo s organizacijom redovitih godišnjih zabava te ponosno najavljujemo i dva termina za odmor u Banji Vrućici, našem tradicionalnom mjestu za odmor i opuštanje. Ovo je samo kontinuitet kojeg smo uspostavili, a radujemo se svakom trenutku koji provodimo zajedno kao udruga.” – izjavio je predsjednik Kozina. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još