Našice – Umjetnici akrobati ili samo neodgovorni pojedinci napravili štetu od oko 30-tak tisuća kuna

pozornica4_9_1a

Pozornica u perivoju dvorca obitelji Pejačević je prošlih dana (ili noći) bila meta skupine očito neodgovornih “umjetnika” koji su svoje umjetničke slobode usmjerili očito u krivom smjeru. Koliko je njihov dar za uništavanjem bio velik pokazuje i činjenica kako je šteta koju su prouzrokovali prema dosadašnjim neslužbenim informacijama nekoliko desetaka tisuća kuna. Što su točno napravili lijepo pokazuju slike, a koliko će ih ta avantura “ukrašavanja” pozornice stvarno koštati morati ćemo pričekati službeni izvještaj policije.

Kako smo neslužbeno saznali PP Našice je upoznata sa ovom devastacijom te je pokrenut policijski postupak prema određenim osobama u gradu. Znamo kako je cijela pozornica koštala oko 280 tisuća kuna i to sa popustima tako da je šteta koja je ovdje napravljena velika.

Kada smo obišli pozornicu i poslikali sve što su “umjetnici” napravili na platnu oko pozornice i na krovu te ormariću za struju, primijetili smo također i kako je uz betonsku ogradu dvorca Pejačević pomaknut betonski cvjetnjak te je prava sreća kako i to nije završilo na podu u komadima. Možemo se samo nadati kako će se organi reda pobrinuti za osobe kojima novac  poreznih obveznika ništa ne predstavlja i koji očito uništavaju sve što im dođe pod ruku.

U slijedećim slikama smo izdvojili sve škrabotine koje će ove umjetnike očito dobro koštati.

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/3/v1{/gallery}

pozornica4_9_2a

 

Pročitajte još