Nogomet – Našk – Belišće 1:0 (1:0)

nask15_11_1a

Nogometaši Naška su ostvarili su i drugu pobjedu u prvenstvu, pobijedili su treće Belišće. Za devedeset minuta stvorili su pet do šest (jednu realizirali) stopostotnih prigoda, nisu iskoristili k.u., zbog čega su do isteka devedeset minute morali strepiti.

 U petnaestoj minuti, nakon obostranog ispitivanja snaga, Kubaček je neometen loptu primio na lijevoj strani i prizemno je poslao kraj nemoćnog vratara Dumančića. Da je bilo više sreće sedam minuta kasnije mogao je postići i drugi, ovoga je puta lopta završila kraj lijeve stative. Šest minuta prije odlaska na odmor isti glavom loptu šutira u prečku.

Belišćani su se na startu dsrugog dijela odlučili na dvostruku izmjenu, izašli su neprimjetni Val i Jurčević a ušli Marković i Kovačević. Nije prošla ni jedna minuta a u njihovom kaznenom prostoru srušen je Pavličić, glavni sudac pokazuje na bijelu točku. Kubaček preuzima odgovornost ali ga je Dumančić pročitao i loptu uhvatio u ruke. Deset minuta kasnije Pavličić loptu šutira u vanjski dio mreže. U šezdesetoj minuti jedinu, mogli bi je nazvati „polu“, prigodu imaju Belišćani. Ratković loptu dodaje do Kovačevića ali je vratar Knežević siguran. Iskusni Kubaček baš nije imao sreće. U 68. minuti je sam u kaznenom prostoru, odlazi previše lijevo i povratno loptu vraća obrani Belišća. Dvije minute kasnije ista situacija no lopta je ovoga puta od igrača Belišća završila u korneru. Mladi Bibić mogao se proslaviti, tek što je ušao našao se sam oči u oči s Dumančićem. Ovaj ga je pročitao i rukom loptu poslao u korner.

Do kraja susreta Našičani čuvaju loptu i jedva čekaju da sudac Adžijević odsvira kraj. To se na sreću dogodilo bez posljedica, zasluženo je izborena druga pobjeda i bodovi koji u konačnici mogu biti jako važni. Osim toga to je i motiv da se u slijedeća dva kola (Croatia, Slavija) dogodi slično što bi nakon lošeg starta bilo više nego dobro.

{gallery}Slike_tekstovi/sport/2011/11/14a/v1{/gallery}

3.HNL Istok, 13. kolo

 

Našk – Belišće 1:0 (1:0)

 

Našice – Gradski stadion.
Gledatelja 150.

Glavni sudac: Mario Adžijević (Pakrac).

Pomoćni suci: Manuel Jugović (Osijek), Davor Vukelić (Vukovar).

Četvrti sudac: Ivan Glavaš (Požega).

Delegat Ante lončar (Osijek).

Strijelci: 1:0 – Kubaček (15).

Opomenuti igrači M. Ivković, Andraković, Gašparić, Hečimović (Našk), Dumančić, Val (Belišće).

 nask15_11_2a

Našk: Knežević, M. Ivković, Kraljik, Pavličić, (od 61. Horvat), Kubaček, (od 88. Bibić), Šundalić, Žigić, Ćosić, (od 83. J. Ivković), Andraković, Gašparić, Hečimović.
Trener Zoran Santrač.

 

Belišće: Dumančić, Perak, Perošević, Milić, Pohižek, Ratković, Val (od 46. Marković), Skenderović, Takalić, Čaušić, Jurčević (od 46. Kovačević). Trener Dušan Vurdelja.

 

Igrač utakmice: Mario Kubaček (Našk).

 

(Srećko Sobodić)

Pročitajte još