Našički učitelji spremni za početak nove školske godine u bilo kojem obliku

Iako nas od početka nastave ne dijeli ni mjesec dana, situacija je neizvjesna u pogledu realizacije same nastave, ali su zato naši učitelji spremni na sve moguće scenarije. Tijekom ljeta iskoristili su vrijeme kako bi se upoznali s najnovijim online alatima pomoću kojih mogu realizirati nastavu bilo da se ona odvija u školi, od kuće ili kombinirano. Od kraja srpnja održava se serija Wakelet webinara. Wakelet je novi i jednostavan alat za pohranu, uređivanje i dijeljenje sadržaja. Također se preporučuje za izradu digitalnog portfolija i za jednostavnu komunikaciju s učenicima i roditeljima, jer nije potrebna nikakva registracija ili prijava u sam alat.

Sadržajima se pristupa pomoću poveznice ili QR coda s bilo kojeg uređaja. Wakelet ima ugrađeni alat Immersive Reader koji olakšava rad djeci s disleksijom i disgrafijom. Jedan on novijih i jednostavnijih alata za izradu interaktivnih prezentacija s uključenim multimedijalnim sadržajima je Buncee. Osim novih alata, učitelji su se podsjetili raditi i u već poznatim alatima, a upoznali se i s njihovim nadogradnjama i novim mogućnostima te međusobno usporedili različite alate, npr. Sway i Buncee.

Tako su učitelji saznali za mogućnost diktiranja u samom Word dokumentu, jedna od mogućnosti koja također olakšava rad učenicima s disleksijom i disgrafijom. Radilo se i na alatu Flipgrid te obrazovnoj zajednici Skype u učionici. Alati u kojima su se učitelji usavršavali na webinarima dio su Microsoftove obrazovne zajednice te samim time provjereni i sigurni. Microsoftova obrazovna zajednica potiče učitelje širom svijeta na suradnju i razmjenu ideja na globalnoj razini, ističe kako su učitelji pedagoški stručnjaci, a moderna tehnika i alati samo sredstvo kojim se postižu odgojno – obrazovni ishodi. Zahvaljujući Ministarstvu znanosti i obrazovanja koje je hrvatskim učiteljima i učenicima omogućilo besplatan pristup Microsoftovim alatima i svim mogućnostima koje nudi Microsoft obrazovna zajednica, naši su nastavnici spremni za početak školske godine, u kojem god obliku da se bude provodila.

Pročitajte još