Našice – Maturanti quadrillom otplesali u zrelost

Našički maturanti 2013

Quadrilla – ples koji već tradicionalno plešu maturanti Osječko-baranjske županije zaplesala se i ove godine u svim gradovima županije Osijeku, Belom Manastiru, Đakovu, Našicama, Donjem Miholjcu, Valpovu i Belišću.

 

U centru našeg grada Našica maturanti školske godine 2012./2013. otplesali su danas u podne na glavnoj cesti ispred hotela Park već tradicionalni ples quadrillu i time završili svoje srednjoškolsko školovanje. Od ove godine u quadrillu je uvedena i jedna novina. Naime, za razliku od dosadašnje četiri figure, maturanti su otplesali ples s pet figura. Sve maturante su tijekom plesa vodili njihovi profesori tjelesnog odgoja s kojima su mjesecima ples i uvježbavali. Pozdravili su ih ravnatelj srednje škole Željko Filjak i gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, koji je ovaj ples nazvao jako kulturnim i lijepim načinom ispraćaja maturanata u njihovu zrelost. „Ovaj dan maturanti, profesori i roditelji osjećaju s ponosom, ali s dozom tuge, zbog praznine koju oni ostavljaju napuštanjem srednje škole. Međutim, dolaze nove generacije koje će ispuniti školske hodnike. Želimo im svu sreću u budućem životu, da ne zaborave svoju školu, profesore i Našica, te da se nakon školovanja, puni znanja i obrazovanja vrate i pomognu naš grad učiniti još ljepšim i ugodnijim.‟ – o maturantima je rekao gradonačelnik Žagar.

Našički maturanti

Policija je danas, isto kao i na probi prije tjedan dana, osim reguliranja prometa brinula o redu i miru u centru grada.

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2013/5mjesec/17a/v1{/gallery}

Pročitajte još

This will close in 8 seconds