Našička socijalna samoposluga pomogla Vukovarskoj

Nakon „Tjedna solidarnosti za Socijalnu samoposlugu Vukovar“ i uključivanja građana u doniranje hrane i higijenskih potrepština za vukovarsku socijalnu samoposlugu, i Našičani sa svojom socijalnom samoposlugom zaputili su se prošli tjedan put Vukovara.

Na inicijativu Hrvatske mreže socijalnih samoposluga, Humanitarna udruga Dar dobrote uključila se u ovu akciju za koju se nadaju da će postati tradicionalna akcija na koju će se odazivati socijalne samoposluge iz cijele Hrvatske povodom solidarnosti s kolegama iz Vukovara i njihovim korisnicima, a posebice u trenucima kada se cijela zemlja prisjeća žrtve koju je Vukovar podnio tokom Domovinskog rata.

U Našicama je za vukovarsku socijalnu samoposlugu prikupljen pun prtljažni prostor teretnog automobila našičke socijalne samoposluge te su donacije odvezene u srijedu 20. studenoga, isti dan kad su se iz cijele Hrvatske socijalne samoposluge dovozile svoje donacije za pomoć radu Socijalne samoposluge Vukovar, projektu Humanitarne udruge Duga. Donacije su pristizale iz svih krajeva Hrvatske, od Dubrovnika, Imotskog, Splita, Karlovca, Siska, Zagreba, Čakovca, Križevaca, Koprivnice, Virovitice, Belišća, Osijeka, Našica…

Ukupno je donirano oko 8 tona hrane te više od 7000 komada različitih higijenskih proizvoda. Donirani proizvodi pomoći će potrebitima s područja Grada Vukovara, te osigurati daljnji rad vukovarske socijalne samoposluge koja broji oko 650 obitelji korisnika. Organizatori ove inicijative istaknuli su zadovoljstvo odazivom socijalnih samoposluga te solidarnošću i međusobnom podrškom koju su socijalne samoposluge pokazale.

Iz Socijalne samoposluge Našice zahvaljuju svim građanima koji su se odazvali pozivu i donijeli svoje donacije te što je i našička socijalna samoposluga mogla biti dio jedne prekrasne humanitarne priče za Vukovar.

Pročitajte još