Nogomet – 1 ŽNL, 29. kolo – Zrinski – Vihor 3:1 (0:1)

nask8_6_1a

Jurjevac – Igralište Bara. Teren odličan. Gledatelja 600.

Glavni sudac Domagoj Ljubičić (Osijek).

Pomoćni suci Ivan Barić (Bocanjevci), Marin Bošnjak (Harkanovci).

Delegat Ivan Filošević (Valpovo).

Strijelci: 0:1 – K. Knežević (34), 1:1 – S. Kvasnovski (55), 2:1 – Petar Belvanović (68) iz k.u., 3:1 – Maričić (90). Opomenuti igrači: Maričić, J. Fehir, Z. Kvasnovski (Zrinski), Banović, Prevolšek (Vihor).

Zrinski: Malovan (od 89. Gansberger), Maričić, Petričević, S. Kvasnovski (od 81. Drga), Belvanović (od 78. Šimić), Pavičić, Majdiš, Grnja, Galić, D. Fehir (od 84. Marošević), J. Fehir.
Trener Antun Labak.

Vihor: Banović, A. Knežević, Oreški, Pinter, Petrović, K. Knežević, Vukosavljević, Torčić, Čepel (od 70. Komak), Tominac (od 81. Prevolšek), Potolovec.
Trener Stjepan Topolovec.

U derbiju predzadnjeg kola 1.ŽNL-e u Jurjevcu su igrali prvi Zrinski i Vihor, koji je ušao odlučan pobijediti i približiti se na bod prvome. Nakon što je Tominac prošao po lijevoj strani i loptu poslao do Kristijana Kneževića to se (privremeno) i dogodilo. Knežević je loptu smirio i mirno poslao kraj vratara Malovana. Na odmor se otišlo vodstvom Vihora, zahvaljujući ponajviše vrataru Banoviću koji je spašavao ono što se spasiti ne može.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/6mjesec/8/v1{/gallery}

Drugo poluvrijeme domaćin je krenuo odlučnije, u čemu su mu „vjetar u leđa“ dali glavni sudac Ljubičić i njegovi pomoćnici. U 55. minuti, nakon slobodnog udarca Maričića, u kojem je loptom pogodio stativu, Slaven Kvasnovski iz blizine loptu šalje u mrežu. Trinaest minuta kasnije Zrinski dolazi u vodstvo. Spomenuti sudac je pad Grnje u kaznenom prostoru okvalificirao prekršajem za kazneni udarac, Belvanović je bio precizan tako što je loptu poslao u jednu a Banovića u drugu stranu. Do kraja Vihor je pritiskao no bez rezultata. Na isteku devedesete minute vrlo dobri Maričić je s lopto ušao u kazneni prostor i postigao krajnji rezultat.

(Tekst&Foto:Srećko Sobodić)

Pročitajte još