Našice – Vozači oprez – Obavezno upalite svijetla preko dana

svijetla7_11_2011

Velika je vjerojatnost da ste u zadnje vrijeme primijetili da se svi ili uglavnom svi vozači voze sa upaljenim svijetlima na svojim limenim ljubimcima  i preko dana. Sukladno odredbi Uredbe o računanju vremena (NN, broj 16/11.), ljetno računanje vremena u 2011. godini završilo je u nedjelju 30. listopada 2011. godine u 3 sata.

Slijedom navedenog započela je i obaveza vozača da na motornom vozilu za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Također, podsjećamo da i vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća, te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu, a preporuka je da i ostali vozači motornih vozila koriste svjetla i tijekom ljetnog računanja vremena.  U slučaju ne poštivanja iznesenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna. Ovim putem apeliramo na vozače da tijekom vožnje na vozilu imaju upaljena svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu.

Pročitajte još