Našice – Kreativna radionica – Izrada knjižnih označivača

radionica27_4_1a

U Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice održana kreativna radionica izrade knjižnih označivača, tzv. bookmarkera, u kojoj su sudjelovali učenici OŠ kralja Tomislava Našice. Ova je radionica dogovorena, naime kao suradnja naše Knjižnice i škole, pri čemu su u nju bili uključeni i učenici koji njeguju slovački materinji jezik.

Voditeljice radionice bile su Silvija Šokić i Ružica Vinčak, a 25 učenika koji su sudjelovali vodile su nastavnica Ana Marošević i školska knjižničarka Ivana Ostrički.

Učenici su prije samog pristupanja izradi straničnika dobili vrlo poučno i zanimljivo izlaganje u powerpointu koje je pripremila knjižničarka Silvija Šokić, a na pristupačan im je način objašnjeno što su u stvari knjižni označivači, kada su nastali prvi, tko ih je napravio i od kakvih materijala. Zatim je knjižničarka Silvija Šokić pokazala svoju bogatu zbirku straničnika.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/4mjesec/27/v1{/gallery}

Uglavnom, nakon upoznavanja s poviješću ovog malog, najčešće nezamijetnog, a opet tako bitnog predmeta, učenici su dobili inspiraciju i prionuli su izradi (vlastitom kreativnom rješenju) knjižnog označivača. Izrađeni straničnici su vrlo zanimljivi, ima stvarno prelijepih i originalnih uradaka. Sve straničnike s ove radionice izložit ćemo slijedeći tjedan na maloj izložbi u hodniku Knjižnice, pa pozivamo korisnike da obrate pozornost na ovu zanimljivu izložbu.

Radionica izrade knjižnih označivača – bookmarkera organizirana je pod mottom „Čitanje je i dalje aktualno; čitanje uz lijepi straničnik još je bolje i privlačnije“, a osnovni joj je cilj bio potaknuti učenike na čitanje, zanimanje za knjigu i materinski jezik (bio on hrvatski ili slovački).

(Tekst&Foto: Ružica Vinčak)

Pročitajte još

This will close in 8 seconds