Regija – Dodijeljena Povelja humanosti

Dana 24. listopada 2011. u Osijeku je dodjeljena Povelja humanosti Osječko-baranjske županije. Povelja humanosti dodjeljuje se za humani čin i djelo, a primilo ju je 18 osoba, među kojima šest darivatelja krvi koji su darovali krv više od sto puta. Ponosni smo se među njima nalaze i dvojica naših darivatelja: gospodin Nikola Pavlović iz Našica, fotograf u mirovini i gospodin Antun Florijančić iz Koške, zaposlen u HEPu u Našicama. Na prigodnoj svečanosti u zgradi Županije Povelju humanosti  je uručio župan dr. Vladimir Šišljagić, čestitavši dobitnicima priznanja na pokazanoj humanosti, hrabrosti i nesebičnosti.
Danas, 25. listopada, na sam Dan darivatelja krvi, predsjednik Josipović uručiti će visoka državna priznanja darivateljima krvi iz cijele Hrvatske, koji su darovali krv više od sto puta. Ta će i naša dvojica darivatelja krvi danas u Zagrebu primiti Odličja reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske iz ruku Predsjednika republike Hrvatske. Iskrene čestitke!
A povodom Dana darivatelja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Našice čestita svim svojim darivateljima ovaj dan i poziva sve građane koji to još nisu postali – da se pridruže na nekoj od sljedećih akcija darivanja krvi. Jer, “Humanost se osjeća čistim srcem, svjedoči jezikom, a potvrđuje djelom.” Sretana vam praznik, dobri ljudi!
povelja25_10_1a
U Osijeku je dodjeljena Povelja humanosti Osječko-baranjske županije. Povelja humanosti dodjeljuje se za humani čin i djelo, a primilo ju je 18 osoba, među kojima šest darivatelja krvi koji su darovali krv više od sto puta. Ponosni smo se među njima nalaze i dvojica naših darivatelja: gospodin Nikola Pavlović iz Našica, fotograf u mirovini i gospodin Antun Florijančić iz Koške, zaposlen u HEPu u Našicama.
povelja25_10_2a
Na prigodnoj svečanosti u zgradi Županije Povelju humanosti  je uručio župan dr. Vladimir Šišljagić, čestitavši dobitnicima priznanja na pokazanoj humanosti, hrabrosti i nesebičnosti.
Na sam Dan darivatelja krvi, predsjednik Josipović uručiti će visoka državna priznanja darivateljima krvi iz cijele Hrvatske, koji su darovali krv više od sto puta. Ta će i naša dvojica darivatelja krvi danas u Zagrebu primiti Odličja reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske iz ruku Predsjednika republike Hrvatske. Iskrene čestitke!    
Nagrađeni policijski službenici:
Policijski službenik PP Valpovo Željko Sinković koji je izrijeke Karašice spasio mladića  koji je imao epileptični napad i tom prilikom je upao u vodu.
Policijski službenici Postaje prometne policije Osijek Slaven Poštić i Juraj Lešković koji su iz prevrnutog vozila u odvodnom kanalu u kojem se nalazila voda spasili sudionika prometne nesreće državljanina Sierra Leonea.
Policijski službenik PP Našice Dejan Maškov koji je spasio čovjeka koji je stajao na pruzi i pokušao izvršiti samoubojstvo.
Povodom Dana darivatelja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Našice čestita svim svojim darivateljima ovaj dan i poziva sve građane koji to još nisu postali – da se pridruže na nekoj od sljedećih akcija darivanja krvi. Jer, “Humanost se osjeća čistim srcem, svjedoči jezikom, a potvrđuje djelom.”
Sretana vam praznik, dobri ljudi!
povelja25_10_3a

Pročitajte još