Našice – Kulturni centar "KALLIOPA " je izdavačka kuća (i tiskara), koja djeluje od 2007.godine.

Našice - Kulturni centar "KALLIOPA " je izdavačka kuća (i tiskara), koja djeluje od 2007.godine. Jedinstvena izdavačka kuća u domovini, po tome što djeluje humanitarno.

Jedinstvena izdavačka kuća u domovini, po tome što djeluje humanitarno. Ovo je bila ideja i želja vlasnice Katarine Kolarić Jerković (pjesnikinje, humanistice, prosvjetne djelatnice), koja djeluje  u kulturi oko 30 godina, na području grada Našica, Slavonije i cijele domovine.

Kako kaže sama Katarina Kolarić. “Pet godina smo izdavali knjige besplatno, našim autorima, tj. sve je bilo našem trošku. Najviše smo se posvetili mladim talentima iz razloga da bi smo im na neki način skrenuli pozornost s negativnih trendova današnjice poput droge, alkoholizma i nasilja. Dakako,imamo i afirmirane autore, čak i autore iz inozemstva. Svim našim autorima organiziramo promocije, kako bismo ih afirmirali. Knjige su nam po Europskom standardu, tvrdi uvez,  šivane, romani uvezani i u platno. Na “Informativnoj srijedi”u Zagrebu, Glavne gradske knjižnice (Starčevićev trg), pozvani smo još 2008 g. da predstavimo svoju humanitarnu izdavačku kuću, pred stotinjak knjižničarki, iz cijele Zagrebačke županije. Zadivljeni našom humanošću, pohvaljeni smo i pozvani da se predstavimo kada god budemo željeli. Mnogi se dive ideji i realizaciji vlasnice, da svoja ogromna sredstva, uloži u humanost u kulturi. Za 6 godina djelovanja organizirali smo oko sto promocija širom domovine, u knjižnicama, školama, općinama. O nama možete pročitati, ako u tražilici Google upišete točan naziv naše izdavačke kuće. Sami se uvjerite u ono, što su o nama pisale knjižnice. Svaka reklama i mogućnost da prodamo knjige, daju nam šansu da nastavimo ovu humanitarnu misiju na zemlji.” -rekla je za kraj gospođa Kolarić

Pročitajte još