Večeras na Adventu u Našicama bogat glazbeni program

Subota je na Adventu u Našicama rezervirana za bogat glazbeni program, prošle je tako, na samom otvorenju nastupio Igor Delač, a ove Vokalni sastav Akvarel i Zlatne strune.


Vokalni sastav Akvarel od 20 sati

Akvarel je osječki a cappella sastav koji žanrovski nije lako definirati, jer se znatiželja i otvorenost njegovih članova prema različitim glazbenim stilovima teško može obuzdati i staviti u samo jednu ladicu. Sastav čine Ozana Tomić (sopran i umjetnička voditeljica), Nera Mamić (sopran), Tea Žagar (sopran), Marina Hlupić (alt i predsjednica Udruge), Marina Soldo (alt), Davor Solanović (tenor), Alan Marinić (bas) i Vanja Hrvoje Dražić (beatbox), a važan član je i tonski majstor Tomislav Jambrešić.

>> Akvarel – Moj Osijek

Iza sebe imaju 2 albuma, “Vokal patrioti” (2013., Aquarius Records/Maraton) koji sadrži a cappella obrade hitova iz regije osamdesetih godina prošloga stoljeća (novi val) te “Iz sveg klasa” (2019., Croatia Records) s deset slavonskih tradicijskih pjesama izvedenih u modernom stilu odnosno u pop-jazzy aranžmanima. Njihov jedinstveni nastup poslušajte danas od 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sjenici.

Zlatne Strune od 21:30 sati

Nakon Akvarela atmosferu do, dopuštenih sati prema korona mjerama, zagrijat će poznata ekipa Zlatnih Struna.

Glazbeni sastav Zlatne Strune osnovan je 1985 godine, a kroz njega je prošlo 28 glazbenika i prijatelja što u brojkama izgleda ovako: 10 klavijaturista/harmonikaša, 7 bassista, 7 pjevača, 4 gitarista i 2 bubnjara. Do sada su izdali 4 autorske pjesme za koje glazbu i aranžmane potpisuju članovi benda, 9 promotivnih CD-a različitih žanrova i 1 božićni CD.

>> Zlatne Strune – Pa tek smo počeli

Stric pivo

Pročitajte još