Našice – Prosvjedni koncert protiv nasilja

nasilje19_11_1a

U Našicama će se održati   prosvjedni koncert protiv nasilja među mladima “Svačije je pravo živjeti!” i Putujuća izložba „Mladi pišu rišu i viču protiv nasilja“

Povodom  obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije u subotu 19.11.2011. godine održat  će se  u kino dvorani  Našice koncert pod nazivom prosvjedni koncert protiv nasilja među mladima „ Svačije je pravo živjeti !“ s početkom u 20.00 sati. Koncert je posvećen tragično preminulom Luki Ritzu i svim  mladim ljudima koji su smrtno stradali u maloljetničkom uličnom nasilju ( Franjo Despotić, Josip Klasnić, Luka Marinac, Marko Jurić, Miroslav Tunjić, Nika Deković…)

Koncert  je organiziran na prijedlog učenice  8.e razreda Ivone Farkaš iz OŠ kralja Tomislava Našice, koja je bila i inicijator likovno – literarnom natječaju „Dan tolerancije – spriječimo nasilje“ na području našičkog kraja  za osnovnoškolce i srednjoškolce povodom Međunarodnog dana tolerancije, i uz suradnju predsjednika udruge KLANA Siniše Dukarića.  U subotu  19.11.2011 s početkom u 20.00 sati u kino dvorani  Našice počet će koncert mladih, pjevača, plesača i našičkog  benda  koji  će se podržati ovaj prosvjednom koncertu  protiv nasilja među mladima „ Svačije je pravo živjeti !“.  Nastupat će mlada pjevačica Anamarija Mrak, reper Vanja Hrvoje Dražić i njegovi gosti, plesna skupina FlyDance i mladi našički bend Loša Navika.

{gallery}Slike_tekstovi/zanimljivosti/2011/11/19/v1{/gallery}

U holu kina bit će postavljena  Putujuća  izložba ” Mladi pišu, rišu i viču protiv nasilja“ posvećena tragično preminulom Luki Ritzu i svim  žrtvama  uličnog nasilja (Franjo Despotić, Josip Klasnić, Luka Marinac, Marko Jurić, Miroslav Tunjić, Nika Deković…) koja će biti otvorena od 18.00 sati do 22.00 sata.

Pobjednički radovi likovno – literarnog natječaja osnovnoškolaca i srednjoškolaca povodom obilježavanja Međunarodnog  dana tolerancije s temom“ Dan tolerancije – spriječimo nasilje“ priključit će se Putujućoj izložbi i radionici „Mladi pišu, rišu i viču protiv nasilja“ čija je idejna začetnica Elfrida MatučMahulja iz Punta  sa otoka Krka, a realizatorica Putujuće izložbe  je Mateja Vidulić  iz Malog Lošinja. Izložba je krenula iz Malog Lošinja, Cresa, Punat -otok Krk i došla u Našice. Izložba ide po cijeloj Hrvatskoj, a posvećena je Luki Ritzu i svim žrtvama nasilja među mladima. Putujuća izložba „ Mladi pišu, rišu i viču protiv nasilja“  bila je  povodom obilježavanja Dana tolerancije u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice, u dječjem vrtiću „ Zvončić“ Našice u kojem je Ivona Farkaš održala radionicu na temu nasilja i prava djece.  Od srijede izložba će biti izložena u holu OŠ kralja Tomislava, Našice i vjerojatno kasnije u OŠ Dore Pejačević, Našice.

nasilje19_11_2a

Koncert će se održati pod  pokroviteljstvom Grada Našica i gradonačelnika Krešimira Žagara, Radio Našica i tvrtke CEDEVITA d.o.o. Zagreb .

Pozivamo sve osnovnoškolce, srednjoškolce, studente i građane Našica da dođu na koncert i svaki posjetitelj dobit će od sponzora sok CEDEVITU GO .

Dođite i uživajte !!!

Pročitajte još