Našice – Održana izvještajna skupština DVD-a Našice

dvd19_2_1a

U prostorijama DVD-a Našice u subotu je održana 124. redovna izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice. Na skupštini su uz članove društva bili i predsjednik Vatrogasne zajednice OB županije Franjo Bartolić, Vlatko Gašić predsjednik zajednice Našice, Stjepan Koški tajnik Županijske vatrogasne zajednice predstavnik Našica gradonačelnik Krešimir Žagar te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Prije svega okupljenim vatrogascima i gostima obratio se predsjednik DVD-a Našice Zvonimir Ljubljanović te sve prisutne upoznao sa aktivnostima koje su odrađene u 2011. godini. Predsjednik Ljubljanović je rekao kako je od ukupnog proračuna u iznosu od 1.778.166 kuna vlastitom djelatnošću ostvareno čak 591,165 kuna. U nastavku je spomenuo kako su vatrogasci DVD-a Našice sudjelovali na 84 intervencije sa čak 480 vatrogasaca i 229 koji su bili u pričuvi te je utrošeno 951 radni sat plus 258 sati koji su se odnosili na pričuvu. Jedan od najvećih u prošloj godini poslova je svakako i razvoženje cisternama vode najugroženijim kućanstvima zbog prošlogodišnje suše pa je tako samo u prošloj godini prevezeno čak 700 cisterni vode. Od velikih poslova također je spomenut i rad na uređenju novog doma koji se nalazi uz staru zaobilaznicu u Našicama. Ovom prilikom predsjednik se u ime svih vatrogasaca zahvalio i kolegama iz Veliškovaca i Đurđenovca na njihovoj pomoći oko ovog uređenja. U slijedećoj godini DVD-ovci žele nastaviti sa uređivanjem vatrogasnog doma, potaknuti pitanje nabavke tehničkog vozila ta sudjelovati u raznim združenim vježbama i natjecanjima.

dvd19_2_2a

Nakon predsjednika DVD-a Zvonka Ljubljanovića, zapovjednik Danijel Matković se osvrnuo na plan i program u 2012. godini.

 Nakon ovog detaljnog izvješća uslijedile su i Spomenice za 40 godina rada u društvu a ovoga puta su to primili Vlado Zagorščak i Jozo Riger. Spomenice za 30 godišnji rad dobio je Hrvoje Divjanović, a za desetogodišnji su dobili Robert Hren i Vesna Keglević. Uz sve ovo također su dodijeljene i diplome za zvanje časnik I. klase a to je uručeno Franji Matasiću i Vladi Zagorščaku.

Nakon ovog službenog dijela u prostorijama DVD-a Našice uslijedio je i veseliji dio, domjenak i druženje do kasnih noćnih sati u ugostiteljskom objektu Dora u Našicama.

dvd19_2_3a

Pročitajte još