Našički tamburaški orkestar pobijedio na državnom natjecanju

Našički tamburaški orkestar pobijedio na državnom natjecanju

Na netom završenom 57. državnom, hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, tamburaški orkestar OGŠ Kontesa Dora iz Našica pobijedio je u prvoj kategoriji s 98,26 bodova. Dirigent osnovnoškolskom uzrastu učenika po prvi put je bio profesor Dean Kopri, u hrvatskim glazbenim krugovima prepoznatljiv po svom kreativnom doprinosu pedagoškoj teoriji i praksi.

Natjecanje se održalo na Muzičkoj akademiji Zagreb 13. travnja. U istoj kategoriji u disciplini Orkestri s našičanima su se natjecala još dva orkestra iz Zagreba: gudački orkestar GŠ Blagoje Berse i puhački orkestar GŠ Pavla Markovca.

Tako je prošli tjedan odjel tambure našičke glazbene škole, koji ove godine obilježava tridesetu godišnjicu svog utemeljenja, bogatiji za tri odličja: drugom nagradom učenice Mihaele Suk u disciplini solo brač, pobjedom učenice Lane Prišć u disciplini solo bisernica i pobjedom tamburaškog orkestra.

Ovaj tamburaški orkestar glazbene škole Kontesa Dora bio je jedini predstavnik tambura i jedini orkestar iz Slavonije, a natjecao se uz gudačke i puhačke orkestre. 57. natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa održalo se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Pročitajte još