Dodijeljene stipendije studentima s područja Grada Našica

U uredu gradonačelnika danas su dodijeljene stipendije za studente grada Našica. Ove godine je dodijeljeno 30 općih stipendija u iznosu od 800 kn mjesečno te 5 stipendija za izvrsnost u iznosu od 1 000 kuna mjesečno. Na dodjeli stipendija danas su nazočili studenti Eva Baričević, studentica 4. godine Restauracije i konzervacije te kiparstva na Likovnoj akademiji u Zagrebu, Matej Horvat, student 5. godine Fakulteta Elektronike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, Josip Jelenčić, student Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Margareta Pavlić, studentica 4. godine na Farmaceutsko – biokemijskom fakultetu u Zagrebu kojima je gradonačelnik Josip Miletić svečano uručio stipendije za izvrsnost.

Ove godine dodijelili smo 35 stipendija, što je 5 stipendija više nego prethodne godine. Iz godine u godinu nastojimo povećavati broj stipendija, ali i financijske iznose. Vjerujem kako će ove stipendije pomoći stipendistima da završe svoja školovanja i nakon toga da se vrate u Grad Našice. Posebno mi je drago da smo podijelili i 5 stipendija za izvrsnost studentima koji su tijekom svog studiranja pokazali izvrsne rezultate i time promoviraju studiranje i naš Grad Našice. Zahvaljujem se, čestitam studentima i želim im puno uspjeha u daljnjem studiranju.” – izjavio je gradonačelnik Miletić i napomenuo kako se stipendije u slučaju lošijih rezultata ne vraćaju iz razloga što je ona nagrada za rad u prethodnom razdoblju odnosno u prethodnim godinama studiranja.

 

Margareta Pavlić studentica na Farmaceutsko – biokemijskom fakultetu u Zagrebu, smjer farmacija istaknula je kako će joj ova stipendija pomoći u pokrivanju troškova studiranja. „U zadnjih godinu dana situacija je postala nešto teža zbog pandemije koronavirusa pošto predavanja pratimo online, a ispite polažemo uživo. Sretna sam što sam dobila smještaj u studentskom domu tako da mi ova stipendija može pokriti troškove smještaja kao i neke druge. Za sada ne planiram ostajati u Zagrebu nakon završetka studija, vjerujem da ću potražiti posao u našoj Slavoniji.” – izjavila je Margareta.

 

Mateju Horvatu studentu 5. godine fakulteta Elektronike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku ova će stipendija pomoću u nastavku školovanja. „Uskoro ću završiti fakultet i nadam se zaposlenju u struci te se zahvaljujem na dobivenoj stipendiji koja će mi pomoći u nastavku školovanja. Mislim da ću raditi u Osijeku pošto ondje ima dosta posla u IT sektoru koji raste iz dana u dan, a i blizu je Našica.” – rekao je Matej.

 

Eva Baričević studentica 4. godine Restauracije i konzervacije kiparstva na Likovnoj akademiji u Zagrebu nakon završetka studija želi se vratiti u Slavoniju. „Nakon završetka studija nadam se pronaći posao u Osijeku, ali vidjet ću gdje bude bolja ponuda. Ova stipendija mi puno znači i trud se uvijek isplati.” – izjavila je Eva.

 

Josipu Jelenčiću student Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku ova će stipendija pomoći u nastavku studiranja. „Završio sam srednju umjetničku školu tako da sam odlučio upisati i Akademiju za umjetnost i kulturu u Osijeku. Ja sam prvenstveno pedagoški smjer što znači da ću moći predavati likovnu umjetnost u osnovnoj ili srednjoj školi, a to mi i je osnovni plan. No, uz to želim i slikati i baviti se slikarstvom. Ova stipendija će mi puno pomoći u školovanju i nastavku studiranju, stoga se puno zahvaljujem Gradu.” – rekao je Josip.

Pročitajte još