Našice – Susret s književnikom Jozom Vrkićem

jozovrkic19_10_2011

Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice danas je u svojim prostorijama održala zanimljiv susret s hrvatskim piscem Jozom Vrkićem. Publika ,koju su činile dvije skupine Dječjeg vrtića „Zvončić“, bila je oduševljena načinom na koji je Jozo Vrkić prepričao svoj put do književnika. Osim priče o sebi  ispričao je na vrlo zanimljiv način dvije bajke koju su djeca s velikim zanimanjem pratila i sudjelovala svojim odgovorima na njegova pitanja.

Osim susreta s našim vrtićancima, Jozo Vrkić će u poslijepodnevnim satima posjetiti i predstaviti sebe i svoja djela  nižim razredima Osnove škole Dore Pejačević.

Jozo Vrkić njeguje književni izraz kao bitnu sastavnicu svoga pisanja, a objavljuje pripovijetke, putopise, romane za djecu, novele, drame, eseje te hrvatske bajke i mitske predaje. Bajke i predaje u njegovoj obradi uvrštene su u desetak čitanki, priručnika i izbora za lektiru.

Susret je organiziran u povodu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u organizaciji Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, Dječjeg vrtića „Zvončić“ Našice i Osnovne škole Dore Pejačević Našice.

Napisala: Silvija Šokić, dipl.knjižničarka

Pročitajte još