Nogomet – Uzvratna utakmica kvalifikacije za ulazak u 1.ŽNL Osijek

nog18_6_1a

Croatia – Polet 6:1 (2:0)

 Velimirovac – Igralište NK Wels.. Gledatelja 600.

Glavni sudac Dario Bel (Osijek).

Pomoćni suci Vlatko Lončar, Luka Prološčić (obojica Osijek).

Delegat Branimir Leko (Beli Manastir).

Strijelci: 1:0 Kovačević (5), 2:0 – Ml.Markotić (32), 3:0 – Kovačević (48), 3:1 – Špoljarec (58), 4:1 – Kovačević (65), 5:1 Pavlović (69), 6:1 – Pavlović (78).

Croatia: Flegar, Petrlić, M. Markotić, Kovačević (od 84. Tot), Pavlović (od 79. Matijević), D. Knežević, A, Knežević, Štimac (od 63. Dvorski), Hendrih, Novaković, Ml. Markotić (od 70. Brnjik).

Trener: Zoran Kovačević.

Polet: Boras, Rimac, Pilić, Mihaljević (od 46. Rašić), Knežević, Antunović, Gradištanec (od 70. Vuksanović), Jergović,  Stričević, Špoljarec, Drenjančević (od 86. Mitrović).

Trener: Ivan Mitrović.

Najbolji igrač: Alen Kovačević

Nogometaši Croatie zasluženo su ušli u 1.ŽNL-u Osijek. U uzvratnoj su utakmici deklasirali Polet, koji je iz prve utakmice u Semeljcima došao s minimalnom (2:1) prednošću.

nog18_6_2a

I na ovoj se utakmici vidjelo da je Croatia, iako godinama mlađa, bolja i kvalitetnija ekipa od Poleta. Pogodak najboljeg igrača Alena Kovačevića u petoj minuti to je na najbolji način potvrdio. Nakon još nekoliko neiskorištenih prigoda Mladen Markotić je iz blizine i gužve pred vratima Poleta loptu poslao u mrežu.

Na početku drugog poluvremena novi pogodak Kovačevića i visoko vodstvo Croatije. Deset minuta kasnije Špoljarec smanjuje i svojoj ekipi donosi novu nadu. Na njegovu žalost trajala je sedam minuta – Kovačevića postiže novi (svoj treći) pogodak i sudbina Poleta bila je zapečaćena. U otvorenoj igri „razgoropadio“ se najbolji strijelac Croatije Davor Pavlović, postigao je dva lijepa pogotka nakon kojih ga je trener zamijenio.

Sve u svemu zaslužena pobjeda Velimirovčana koji su za ono što su prikazali dobili (i zaslužili) pljesak razdraganih i zadovoljnih gledatelja. 

{gallery}Slike_tekstovi/2012/6mjesec/18/v1{/gallery}

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još