Humanitarna prodajna akcija 5.d razreda za „Škole za Afriku“ i osobe u potrebi

skola16_10_1a

U subotu 13.10.2012. godine učenici 5.d razreda i razrednica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice organizirali su humanitarnu prodajnu akciju povodom obilježavanja Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici 5.a razreda, učiteljice Dubravke Zubak, priključili su se ovoj humanitarnoj akciji.

 

{module adsense}

Tim povodom u centru grada Našica ispred robne kuće proveli su humanitarnu prodajnu akciju gdje su prodavali domaće kolače, kruh, pekarske proizvode: pecivo, kolače… jabuke, ručne radove, oslikane staklene bočice, cvijeće, igračke i druge proizvode.

 

Prikupljeni novac bit će doniran za liječenje jednog djeteta iz našičkog kraja, te za projekt UNICEF-a „Škole za Afriku“ za Etiopiju. Već četvrtu godinu u ovom  UNICEF-ovom projektu sudjeluje i naša škola.

 

Želimo pomoći i omogućiti siromašnoj djeci Afrike besplatno školovanje, izgraditi škole, sanitarne čvorove, spremnike za vodu, klupe, stolce, ploče, knjige, školski pribor…Iz cijele Hrvatske u ovom projektu sudjelovat će preko 190 osnovnih i srednjih škola.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/10mjesec_a/16/v1{/gallery}

Zahvaljujemo se roditeljima koji su pravili kolače, domaći kruh, sponzorima koji su nam donirali kolače, pecivo:  Pekarna „ URBARIJA“ Kolji  Koljđeraju, Pekara „ČOČAJ“ Ramu Čočaju  i  gospođi Anđi Kovač koja nam je poklonila jabuke, Zoranu i Mislavu Mašiću koji su nam omogućili prijevoz stvari i svima ostalim koji su nam pomogli na bilo koji način.

Od srca velika HVALA SVIM GRAĐANIMA NAŠICA koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji i pomogli bolesnom djetetu i siromašnoj djeci Afrike.
{module Adsense 728x 90}

Pročitajte još