„Ja i sva moja lica”

Osnovna škola Dore Pejačević Našice u novoj školskoj godini priključila se eTwinning projektu pod nazivom “Me, Myself & I” (“Ja i sva moja lica”).

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih, a potaknut će učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju, primijeniti trenutno iskustvo kao i učiti o mentalnom zdravlju kroz različite i zanimljive aktivnosti.

Kroz projekt će imati priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja. Cilj je kroz različite aktivnosti, istraživanje i poučavanje djecu potaknuti na korištenje vlastitih kapaciteta i sposobnosti za uspješno rješavanje eventualnih prepreka i izazova. Projekt će se usmjeriti na jačanje socijalnih odnosa među vršnjacima, traženje dostupne podrške u vlastitoj zajednici kao i na važnost komunikacije o eventualnom narušenom funkcioniranju jer su djeca tijekom školovanja (pubertet, adolescencija) izložena brojnim stresovima i emocionalno su osjetljiva. Komunikacijom i suradnjom s drugim školama partnerima, učenici će imati priliku pokazati vlastite dobre strane, provjerene obrasce ponašanja koji im doprinose u očuvanju mentalnog zdravlja, kao i primijeniti i implementirati iskustva svojih vršnjaka.

Za sudjelovanje u ovom projektu prijavilo preko 100 učitelja iz osam europskih država, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Rumunjske, Slovačke, Srbije i Turske. U OŠ Dore Pejačević Našice, aktivnosti će s učenicima provoditi Sandra Tolj Glavaš, nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture, Sanela Mandić Vidaković, stručni suradnik pedagog, Snježana Šulentić, edukacijski rehabilitator i Anja Radaković, stručni suradnik psiholog.

Pročitajte još