Lapovac ponovno domaćin međunarodne utrke – Održano 4. kolo Slavonske brdsko biciklističke lige

Već treći dan za redom Lapovac je poprište međunarodnih sportskih događanja. U petak je krenuo 2. Backyard ultramaraton kojeg je ove godine osvojio Tomislav Poljak s istrčanih 28 krugova, odnosno pretrčanih više od 200 kilometara za 28 sati. Danas su na red došli biciklisti – održano je 4. kolo Slavonske brdsko biciklističke lige, a staza je dobila značajnije izmjene od zadnje utrke, navode organizatori – Biciklistički klub Našice na čelu s predsjednikom Ivanom Adžićem.

Treba napomenuti kako Slavonska biciklistička udruga okuplja osam biciklističkih klubova u Slavoniji i Baranji. Glavni ciljevi su joj promocija biciklističkog sporta, organiziranje raznih natjecateljskih i rekreativnih MTB utrka, a jedna od glavnih aktivnosti udruge je organizacija Slavonske brdsko biciklističke lige.

4. kolo Slavonske brdsko biciklističke lige održava se u sklopu proslave Dana grada

Današnje natjecanje je posjetio i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je otvorio ovu utrku.

“28 sati je trajala utrka “Lapovac Backyard Ultra”, utrka koja je prošle godine prvi put održana u Hrvatskoj. Moram ponoviti kako se tijekom prošle godine velik broj događanja održao po prvi put na što smo posebno ponosni. Pobjednik je otrčao 28 krugova, odnosno nekih dvjestotinjak kilometara što je izuzetno iscrpljujuće i mogu mu samo čestitati kao i svima koji su se odlučili na ovu izuzetno zahtjevnu utrku. Treba svakako naglasiti kako ova događanja promiču turističku priču Grada Našica koji je dom četrdesetak sportskih udruga.

Danas smo na Lapovcu otvorili utrku 4. kola Slavonske brdsko biciklističke lige koja ima međunarodni karakter. Natječu su biciklisti iz Srbije, Mađarske te iz cijele Hrvatske, a održava se u sklopu obilježavanja Dana grada Našica. Izuzetno mi je drago što je Biciklistički klub Našice uspio organizirati ovu utrku i ponosan sam na njih.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba istaknuvši kako je i Grad jedan od pokrovitelja.

REZULTATI:

Pročitajte još