Našice – Najava – Slovački jesenski običaji

slovaci15_10_2a

Tradicije izumiru, ali Matica slovačka Našice čuva od zaborava stare slovačke običaje. Svake godine članovi folklorno-drotarske radionice pripreme nekoliko etnografskih izložbi i gastroprograma, praćenih slovačkim pjesmama i plesom.

 

Od ove godine Matica slovačka Našice uz pomoć Središnje knjižnice Slovaka, uvodi novu manifestaciju – SLOVAČKE JESENSKE OBIČAJE kroz koje nam želi predstaviti svu raskoš i bogatstvo najplodnijeg godišnjeg razdoblja, onako kako se ono nekada davno slavilo u Slovačkoj. Puno jesenskih običaja sačuvalo se sve do danas – na ovogodišnjoj manifestaciji vidjet ćemo rekonstrukciju tradicije kiseljenja kupusa u kojoj će sudjelovati učenici OŠ kralja Tomislava Našice, a izvorna slovačka jela od ove namirnice pripremit će članice Matice slovačke Našice. Središnja knjižnica Slovaka o sadržaju je pripremila dvojezični katalog.

Pozivamo sve građane da se uključe u program slovačkih jesenskih običaja u Našicama koja će se održati 17. listopada u 18 sati u Dvorcu Pejačević. Etnografsku izložbu bit će moguće pogledati u Izložbenom salonu sve do 24. listopada.

slovaci15_10_1a

{module Adsense 728x 90}

Pročitajte još