Našice – Predstavljene knjige o general pukovnicima Mladenu Markač i Anti Gotovini

knjiga12_2_1a

U organizaciji Udruge specijalne polcije iz Domovinskog rata “Orao” – Orahovica-Našice, u hotelu “Park” u Našicama, održano je predstavljanje knjiga “General pukovnik Mladen Markač” i “General pukovnik Ante Gotovina” autora Mladena Pavkovića. Predstavljanju knjige nazočilo je pedesetak gostiju. Sve nazočne goste pozdravio je Zdenko Minarik, predsjednik udruge “Orao”.

Na početku predstavljanja knjiga okupljene je pozdravio ratni zapovjednik specijalne jedinice policije “Orao”, Stevo Ivić.

knjiga12_2_2aAutor knjige je Mladen Pavković, novinar i publicist koji je dosad napisao 80-tak knjiga s tematikom o domovinskom ratu, ratni dragovoljac, a u knjigama opisuje ratni i životni put Mladena Markača i Ante Gotovine.

– U obje knjige su objavljene fotografije, dokumenti, priznanja i zahvalnice, te razni spisi o Mladenu Markaču i Anti Gotovini sa željom da čitatelji sami razmisle i prosude jesu li generali Mladen Markač i Ante Gotovina ratni zločinci ili heroji Domovinskog rata kakvim ih smatraju hrvatski branitelji – istaknuo je autor Mladen Pavković.

Mladen Pavković u svom obraćanju publici naglasio je kako se danas premalo cijene generali, vojska, ali i svi ostali ljudi koji su se žrtvovali za slobodu Hrvatske, a koji su danas  gurnuti na margine društva. Naglasio je kako je najvažnije mlade ljude upoznati s pravom slikom Domovinskog rata i naučiti ih da tu istinu prenose na iduće generacije.

U knjizi “General pukovnik Mladen Markač” ocrtan je ratni i životni put generala Markača, koji je bio simbol pobjedničkoga hrvatskog redarstva.

Ovim putem zahvaljujemo gradu Našice te djelatnicima hotela “Park” na svesrdnoj pomoći u organizaciji predstavljanja navedenih knjiga.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/2mjesec/13/v1{/gallery}

Tekst: http://www.uspdr-orao.hr/

Pročitajte još