Nexe gradnja započela radove na gradnji trgovačkog centra vrijedne 14 milijuna kuna

nexe12_4_1a

Unatoč i dalje lošem stanju u građevinskom sektoru, Nexe gradnja je uspješna u pronalasku novih, nišnih projekata poput gradnje trgovačkih centara, specifičnih poslovnih pogona i zgrada te energetskih objekata

Nexe gradnja, tvrtka u sastavu Nexe Grupe, započela je s radovima na gradnji novog  trgovačkog centra u zagrebačkom naselju Dubrava. Investitor je tvrtka Oporovec gradnja, vrijednost radova je cca 14 milijuna kuna, a rok završetka radova je početak rujna 2012.

Nexe gradnja je trenutno angažirana kao izvođač radova na nizu projekata u niskogradnji i visokogradnji, a sve više referenci ima na projektima gradnje objekata posebne namjene od kojih se u narednom razdoblju očekuje veća aktivnost od ostatka građevinskog sektora.

Tako je, između ostalih projekata, u tijeku izgradnja trenč silosa i bioplinskog postrojenja Gradec, farme u Grđevcu, gradnja benzinske postaje Petrol u Vinkovcima, dogradnja osnovne škole u zagrebačkim Remetama, rekonstrukcije i dogradnje gradske knjižnice i čitaonice u Požegi, granični prijelaz Erdut,dogradnja bolnice Sveti Ivan u Zagrebu, bioplinsko postrojenje Osilovac,kanalizacije u Feričancima, itd.

Jedan od većih projekata Nexe gradnje je projekt rekonstrukcije i dogradnje zgrade Muzičke akademije u Zagrebu površine 8.000 m2, a koji bi trebao biti završen na proljeće 2013. godine.

Ugovorena vrijednost svih radova u tijeku Nexe gradnje je više od 200 milijuna kuna, a u fazi završnih pregovora je još nekoliko novih poslova.

„Unatoč i dalje lošem stanju na tržištu, prošle je godine Nexe gradnja ostvarila gotovo 115 milijuna kuna prihoda, a ove godine očekujemo daljnji rast realizacije. Krizu smo djelomično amortizirali ulaskom u nove, nišne projekte poput gradnje trgovačkih centara, specifičnih poslovnih pogona i zgrada te energetskih objekata. Potencijal u narednom razdoblju vidimo upravo u energetskim projektima poput bioplinskih postrojenja, a Nexe gradnja je pokazala da se zahvaljujući fleksibilnosti i dobroj organizaciji odlično prilagođava na nove zahtjeve tržišta“, izjavio je Miljenko Zovko, direktor Nexe gradnje i direktor Divizije za građenje Nexe Grupe.

 

Nexe gradnja trenutno zapošljava 170radnika, a zbog povećanog obima posla samo je od početka 2012. godine zaposleno 30 novih radnika.

Pročitajte još