Našice – Kazališna predstava "Dimnjačar" – Ljubomira Kerekeša

Jučer smo u perivoju dvorca obitelji Pejačević na našičkoj pozornici mogli stvarno lijepo uživati i dobro se nasmijati monodrami "Dimnjačar" Ljubomira Kerekeša,

Jučer smo u perivoju dvorca obitelji Pejačević na našičkoj pozornici mogli stvarno lijepo uživati i dobro se nasmijati monodrami “Dimnjačar” Ljubomira Kerekeša, poznatog hrvatskog glumca.

kerekes10_9_2a

Ljubomir Kerekeš vrlo je dobro poznat širom naše regije i to uglavnom iz raznih uloga hrvatskog filma i serijala u kojima je glumio uvijek “ozbiljne” likove te tako bio vrlo interesantan publici. Najpoznatiji je svakako u ulozi majora JNA Alekse Milosavljevića u komediji Vinka Brešana “Kako je počeo rat na mom otoku” iz 1996. godine. Među ostalim vrlo se dobro uklopio u tv serijama poput “Bumerang”, “Zauvijek susjedi”, “Naši i vaši” i mnogim drugim. Glumio je u filmovima “Bogorodica”, “Posljednja volja”, “Lov u Bosni” i drugdje. Također je veliki zaljubljenik u kazališne daske gdje i je stekao veliko iskustvo.

{youtube}kJ2VmkvZd9s{/youtube}

(Kratki isječak iz monodrame Dimnjačar)

Kako nam je i sam Ljubomir Kerekeš prije same predstave rekao nekoliko riječi: “U Našicama sam bio nekoliko puta, ali ovako radno po treći puta. Grad Našice su definitivno osvojile moje srce s ovog kazališnog aspekta i to prije svega iz razloga što nisam imao prilike boraviti u Našicama ovako češće i ovako slobodnije u nekoj privatnoj varijanti, ali Bože moj. Svijet je mali, kak` se veli, tako da ništa nije isključeno i tko zna što život nosi. Iz ovog kazališnog aspekta posebno, ja sam oduševljen. U Našicama smo igrali moju autorsku predstavu Skupština koja je bila fenomenalno prihvaćena i rezultat toga je bio i ponavljanje te iste predstave. Većeras ću izvesti monodramu Dimnjačar koju igram 21 godinu i ovo će u Našicama biti 1074. izvedba, tako da nekim stvarima očito nikada kraja. Ja osobno vjerujem da će se zbog dobra te predstave i aktualnosti publika uvjeriti na svoje oči i uši te da će ljudi biti zadovoljni. Vjerujem da je to garancija i kredit za četvrti susret u ovoj profesionalnoj varijanti.”

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/10/v1{/gallery}

Nakon predstave i dugog aplauza nekoliko stotina sugrađana, možemo samo potvrditi kvalitetu ovog našeg odličnog glumca i samo poželjeti da nam se što prije vrati sa nekom novom predstavom.
kerekes10_9_3a

Pročitajte još