Našice – Održana predstava „Hobiji“

predstava u nasicama 1
Našice – Održana predstava „Hobiji“
predstava u nasicama 1

Kao i u cijeloj Hrvatskoj tako je i kod nas u Našicama u Domu kulture obilježena 7. Europska noć kazališta.

Vrlo zanimljivu predstavu pod nazivom „Hobiji“ održali su učenici osnovne škole Dore Pejačević Petra Justić, Mirela Turalija, Davor Olij i Dorian Štrbo. Predstavom su mladi glumci pokušali pokazati da je nakon svih sukoba i neslaganja među prijateljima, sklonosti različitim interesima i ostalom, ipak najvažnije prijateljstvo koje pobjeđuje.

Uz brojne sugrađane, predstavi je nazočio i gradonačelnik Krešimir Žagar kao i sopranistica Danijela Pintarić.

predstava u nasicama 3

Par riječi o predstavi rekla je i jedna od glavnih glumica jučerašnje predstave Petra Justić.

„Ideja je kao pala sa neba u 4. mjesecu ove godine, kada sam vidjela kakav je ovaj svijet i mislim da ga samo pravo prijateljstvo može popraviti. Napravila sam predstavu o Hobijima, da pokažem da je prijateljstvo najveće bogatstvo. Uspjela sam skupiti ekipicu najboljih prijatelja te smo se svi zajedno bacili na posao. Ovom prilikom bih se zahvalila na pomoći Magdaleni Kunac kao i našoj dragoj Danijeli Pintarić, koja nas je jučer posjetila te hrabrila u našem nastojanju da predstavu iz ideje pretvorimo u stvarnost. Puno mi znači njezina potpora kao i njezine riječi da budem uporna i spremna na sve. Svaka proba, svaki trenutak se isplatio, a naravno svi savjeti su uvijek dobro došli i puno su nam pomogli.“ – rekla je mlada našička glumica Petra Justić.

predstava u nasicama 2

Svoje zadovoljstvo predstavom nije mogla sakriti niti sopranistica Danijela Pintarić.

„Oduševljena sam predstavom! Divno je vidjeti četvero ovako talentirane, kreativne i sposobne djece. Napraviti predstavu nije lako ni starijima i iskusnijima od njih, a oni su uspjeli. Svaka čast! Našičani mogu biti ponosni.“

Za kraj možemo se samo ponadati da je ovo samo početak ovakvih predstava jer to našem gradu itekako nedostaje. Od davnina su Našice bile poznate po kazališnim predstavama u kojima su glumili naši roditelji, pa bi bilo itekako šteta da to postane samo jedan dio prošlosti koja se ne ponavlja.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/11mjesec/22/v1{/gallery}

Pročitajte još