Našice je Mali grad velikog srca

Sinoć su građani našeg grada uistinu dokazali da je Našice – Mali grad velikog srca. Nakon prošlogodišnjeg malo drugačijeg i smanjenog koncepta, ove je godine humanitarna manifestacija okupila nikad više posjetitelja.

Pozitivan broj bilježio se i na Sajmu dobrote na kojem su brojni volonteri, članovi našičkih udruga i organizacija predstavili svoj rad i ponudili široku gastro ponudu. U Sajmu dobrote sudjelovali su: Udruga žena Lila, Moto klub Racing, Lovačka udruga Jelen, KLAN, Zajednica žena Katarina Zrinski, Udruga starih športova Slavonac, Udruga žena Našičko Novo Selo te DND Našice.

Pomoć za Socijalnu samoposlugu

Predsjednik udruge Dar dobrote, organizatora manifestacije, Robert Kresić istaknuo je zadovoljstvo nastavkom kontinuiteta u održavanju manifestacije „Mali grad velikog srca” bez obzira na trenutnu situaciju, kao i višegodišnji odaziv našičkih udruga kao suradnika.

“Već osmu godinu za redom, tu u središtu našeg grada koji pokazuje da smo „Mali grad velikog srca” uspjeli smo u suradnji sa mnogobrojnim udrugama i organizacijama te Gradom Našicama organizirati ovu zaista lijepu manifestaciju kojoj je krajnji cilj pomoći Socijalnoj samoposluzi ašice, točnije njenim korisnicima. Odaziv je fantastičan već na početku večeri, no isto mi je drago to smo zadržali i velik odaziv udruga, suradnika, koji nisu posustali unatoč nepovoljnoj pidemiološkoj situaciji, ne samo lokalno, ne samo nacionalno nego i globalno.” – rekao je Robert Kresić, u ime organizatora te dodao da je humanitarni prilog prikupljen na ovoj manifestaciji vjetar u leđa za jesen, koja je izrazito teška što se tiče donacija u Socijalnoj samoposluzi.

Trenutno zbog korona krize članovi udruge ne mogu organizirati redovite akcije u trgovačkim centrima, pa je pomoć u vidu namirnica prijeko potrebna. “Građani nam svojom donacijom pružaju barem onaj minimum koji mi trebamo pružiti svojim korisnicima, do blagdana i mjeseca prosinca, kada ipak sve bude lakše.” – rekao je Kresić.

Našice grad udruga

Manifestacija je pokazala pravo bogatstvo Našica, grada udruga, koji broji njih više od sto, istaknuo je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

“Svrha manifestacije je, uz njenu humanitarnu notu, prikazati djelovanje naših udruga. Mi smo grad udruga, imamo njih stotinjak, od čega 50 sportskih, a slijede kulturne, tehničke i druge. Našičke udruge žive punim plućima u našem gradu, prezentiraju druženje, zajedništvo i sinergiju. One su dobar duh našeg grada i ja im zbog toga nudim svoju potpunu podršku.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalivši se predsjedniku udruge Dar dobrote Robertu Kresiću na dobroj organizaciji, ali i održavanju kontinuiteta manifestacije. Naglasio je i kako se u skladu sa epidemiološkim mjerama, uspijeva nastaviti kontinuitet obilježavanja Dana grada, sa događajima od lipnja do listopada. “Pravo je zadovoljstvo vidjeti naše sugrađanke i sugrađane, od mladih do starih, svi oni dobre volje na jednom mjestu, druže se i to je ono što smo htjeli postići.” – dodao je gradonačelnik.

Uz hladna pića posjetitelji su uživali i u slasnim lepinjama, kuhanom kukuruzu, čobancu, kolačima i kiflicama, a članovi TS Čokanj uspjeli su rasplesati publiku.

Pročitajte još