Našice – Našička bolnica dobila vrlo vrijednu donaciju iz Njemačke

nasice-donacija15_10_1a

Prošli vikend Opća županijska bolnica Našice dobila je vrlo vrijednu donaciju u obliku 25 bolničkih kreveta vrlo visoke kvalitete kao i 23 bolničkih ormarića koji idu uz njih.

Donacija je dobivena iz grada  Sindelfingen u Njemačkoj, a kako je do same donacije došlo te nešto više o cijelom događaju su nam ispričali ravnatelj bolnice doktor Hrvoje Šimić, glavna sestra bolnice Adela Strišković kao i gospođa Marica Falamić koja je tu donaciju i dogovorila.

nasice-donacija15_10_3a“Radi se o donaciji rabljenih bolničkih kreveta i ormarića iz bolnice u Njemačkoj iz grada Sindelfingen. Ovim putem se u svoje ime i ime svih djelatnika Opće županijske bolnice Našice zahvaljujem gospođi Marici Falamić koja nam je omogućila kontakt sa bolnicom u Njemačkoj. Njezina sestra Vlasta Pleli radi u Njemačkoj u bolnici već dugi niz godina i ovoga puta se ukazala prilika da se zbog promjene kreveta u toj bolnicu u Sindelfingenu određeni broj kreveta i bolničkih ormarića donira bolnicama širom Europe i svijeta. Gospođa Marica je nakon tog saznanja, stupila s nama u kontakt te nakon dosta komplikacija i administrativnih problema riješena je donacija i kreveti kao i ormarići su u prošli petak, na zadovoljstvo mene kao ravnatelja i glavne sestre bolnice Adele, stigli u našičku bolnicu. Već danas, a na zadovoljstvo osoblja bolnice kao i pacijenata učinjena je i inicijalna raspodjela tih kreveta te su oni već sada u upotrebi. Radi se o 25 bolničkih kreveta vrlo visoke kvalitete koji jesu rabljeni, ali su u vrhunskom stanju i odlično opremljeni, a uz njih su stigli i 23 ormarića. Moram reći da smo stvarno izuzetno zadovoljni ovom donacijom te se ovim putem još jedno zahvaljujem prvenstveno gospođi Marici Falamić i njezinoj sestri Vlasti Pleli koja živi u Sindelfingenu u Njemačkoj. Isto tako, zahvaljujem se ravnatelju te  bolnice u Sindelfingenu, tvrtki Balog koja je izvršila transport ovih kreveta kao i glavnoj sestri bolnice Adeli Strišković koja je bila uključena od početka pa sve do primopredaje pošiljke. Također se zahvaljujem i svima onima koji su sudjelovali pri utovaru i istovaru navedenog kamiona jer se radi o vrlo teškom teretu i nije ga bilo lako utovariti, ili pak istovariti te donijeti do odjela.” – rekao je ravnatelj bolnice doktor Hrvoje Šimić.

nasice-donacija15_10_2a

“Krevete smo već raspodijelili na operativne odijele i to prvenstveno na kirurgiju, urologiju, ginekologija i intenzivnu, dok će šest kreveta dobiti interni odjel, odnosno postkoronarna jedinica. Kreveti su vrhunski opremljeni sa trapezima, točkovima, hidraulikom, podizanjem uzglavlja odnosno sa svim pomagalima koji su neophodni za zbrinjavanje teško pokretnih bolesnika odnosno najtežih bolesnika kojima je potreban transport. Uglavnom, ovi kreveti su vrhunski za najteže bolesnike i mi smo presretni jer nam ova donacija jako pomaže u vršenju zdravstvene njege bolesnika.” – rekla je glavna sestra bolnice Adela Strišković

Za sami kraj nešto je rekla i gospođa Marica Falamić, koja je i najzaslužnija za ostvarivanje kontakta između bolnica u Sindelfingenu i u Našicama. “Sa spoznajom kako ovoj našoj bolnici u dogradnji dobro dođe svaki oblik pomoći, te saznanjem kako se kreveti u bolnici u gradu Sindelfingen mijenjaju što sam saznala od svoje sestre Vlaste, pokušala sam doći do gospodina ravnatelja Šimića te mu to izložiti. Ravnatelj Šimić me srdačno primio i pristao na našu donaciju što je meni bilo osobno vrlo drago. Ovim putem se zahvaljujem ravnatelju Hrvoju Šimiću, glavnoj sestri bolnice Adeli Strišković te me raduje ostvaren kontakt kao i daljnja suradnja između ove dvije bolnice.” – rekla je gospođa Marica Falamić.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/10mjesec_a/15/v1{/gallery}

{module Adsense 728x 90}

Pročitajte još