Hrvatska – Podijeli priču o Hrvatskoj, koristi oznaku #croatiaEU uz sadržaje na društvenim mrežama

euhrOdjel za online komunikaciju Vlade Republike Hrvatske napravio je promotivan video spot kojim korisnike društvenih mreža u Hrvatskoj i svijetu želi potaknuti da dijele vlastite sadržaje o Hrvatskoj uz korištenje ključne riječi #CroatiaEU. Najbolje sadržaje prikazat će se na središnjoj proslavi ulaska Hrvatske u Europsku uniju u Zagrebu, 30. lipnja 2013.

{youtube}7yZbL6Y1Rj4{/youtube}

 
U lipnju ove godine društvena mreža Facebook, poput Twittera i Instagrama, omogućila je korisnicima korištenje ključnih riječi u objavama odnosno objavu ‘hashtagova’ kojima se označava određena tema. Vlada ovom idejom želi da hrvatski i inozemni građani na svojim društvenim mrežama pod ‘hashtagom’ #CroatiaEU osiguraju što više prostora za priče, slike, video materijale, statuse i tvitove o Hrvatskoj kako bi svijetu u nadolazećem tjednu svi zajedno predstavili hrvatsku kreativnost, ideje i uspomene.

 
“Koristite oznaku #CroatiaEU kako biste pokazali svijetu što Hrvatska voli, zna i može! Vaši materijali bit će prikazani na proslavi ulaska Hrvatske u EU! Ususret ulasku Hrvatske u Europsku uniju, sadržaje koji se odnose na Hrvatsku i njene ljude, sela, gradove, zanate i hobije mogu na svim društvenim mrežama obilježiti oznakom #CroatiaEU kako bi njihovi prijatelji i prijatelji njihovih prijatelja, odnosno njihovi pratitelji iz cijelog svijeta pod takvom oznakom pronašli što više informacija i iskustva o Hrvatskoj. Ljudi čine priče za druge ljude! O Hrvatskoj! Na internetu!”, objavila je Vlada u opisu promo videa.
Kako bi uključila što više korisnika, Vlada je otvorila i društvenu mrežu Instagram, popularnoj mobilnoj aplikaciji za dijeljenje fotografija gdje objavljuje fotografije o radu Vlade, ali i fotografije drugih korisnika koji koriste ‘hashtag’ #CroatiaEU.
Proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju internet korisnici moći će pratiti na YouTube kanalu Vlade Republike Hrvatske http://www.youtube.com/wwwvladahr

Pročitajte još