Mali ekolozi očistili okoliš svoje škole

Učenici Osnovne škole Dore Pejačević ujedinili su se sa cijelim svijetom, kao dio najveće civilne akcije u povijesti čovječanstva kako bi očistili našu planetu. Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj.


Svjetski dan čišćenja

U 36 sati volonteri i organizacije iz čak 180 zemalja zajedno su skupljati otpad s plaža, rijeka, šuma i ulica. World Cleanup Day (Svjetski dan čišćenja) platforma je za postignuće nevjerojatnih postignuća, a ljepota leži u suradnji i kooperaciji: izgradnji mostova između različitih zajednica i uključivanju svih razina društva – od građana, obrazovnih institucija, biznis sektora pa sve do vlade. Pokret je rođen prije 10 godina u Estoniji, kada je 4% stanovništva, za svega nekoliko sati, očistilo cijelu zemlju od ilegalno odbačenog otpada.

Učenici našičke škole, članovi „Malih ekologa”, također su se priključili ovom projektu. Zajedničkim snagama očistili su okoliš škole i na taj način pomogli u očuvanju planeta Zemlje. Njih je u projekt uputila učiteljica biologije Tanja Molnar. Zajednički cilj učenika, uključenjem u ovu akciju, je podizanju globalne svijesti i provođenje trajnih koraka za zaustavljanje globalne epidemije otpada.

Stric pivo

Pročitajte još