Nacionalno priznanje za rad našičkih srednjoškolki

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENacionalnu oznaku kvalitete dobio je eTwinning projekt našičkih srednjoškolki pod nazivom „Once upon a time, the West“. U njemu su školske godine 2018./2019. sudjelovale učenice 3. a razreda opće gimnazije, Andrea Fehir, Nikol Perković, Nikolina Peršić, Ida Raich, Nora Slivar i Tamara Sajda, pod vodstvom profesorice mentorice Adrijane Rajić. Tema projekta jest pitanje zašto je povijest Zapada pretvorena u legendarni filmski žanr, vestern?

“Radeći na projektu učenici su surađivali u međunarodnim timovima i proučavali tri vesterna – s povijesnog gledišta, učenici su naučili puno o povijesnim elementima na koja se odnose filmski isječci; s filozofskog gledišta, raspravljali su o problemima u vezi poimanja ‘Ideje napretka’, ‘Oblika i mjesta moći’, ‘Mitova i heroja’.” – istaknula je mentorica Adrijana Rajić koja napominje da je najvažniji rezultat rada na ovom projektu ostvarena suradnja te iskustvo učenja u digitalnom okruženju, ne samo kroz zajednički rad, već i samostalno istraživanje zadanih tema. Projektom su obuhvaćene teme iz raznih nastavnih predmeta poput Geografije, Povijesti, Stranih jezika, Informatike i Hrvatskoga jezika, a tijekom njenog provođenja učenice su koristile engleski jezik.

“Tijekom provedbe ovog eTwinning projekta korištene su pedagoške inovacije. Projekt je integriran u kurikulum. Komunikacija i suradnja partnerskih škola je ostvarena. Rezultati projekta i diseminacija projekta kvalitetno su predstavljeni u odgojno – obrazovnoj ustanovi, te su vidljivi u TwinSpace-u. Potiče se suradnja s medijima. Tijekom provedbe projekta korišten je niz web alata.” – stoji u obrazloženju odluke o dodjeli Nacionalne oznake kvalitete.

Oznaka kvalitete je konkretno priznanje učiteljima i školama za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima. Za učenike, ovo je poticaj i nagrada za uloženi trud, a za škole je to javno priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

Pročitajte još

Učitavanje...