Dan sigurnijeg interneta u OŠ kralja Tomislava

8. veljače 2022. učenici i učitelji OŠ kralja Tomislava Našice obilježili su Dan sigurnijeg interneta 2022. kroz razne poučne i zabavne aktivnosti.

Kako navode iz škole svake godine u veljači uključuju se u aktivnosti obilježavanja Dana sigurnijeg interneta koji već osmu godinu organizira Centar za nestalu i zlostavljanu djecu. Ove godine aktivnosti su se provodile pod sloganom „Zajedno za bolji Internet“ čime se naglasak stavlja na važnost kreiranja „boljeg“ interneta za sve korisnike, a u čemu veliku ulogu imaju djeca, roditelji, učitelji, kao i predstavnici industrije ili zakonodavci.

Neke od provedenih aktivnosti bile su: kvizovi o sigurnom korištenju interneta (za djecu i roditelje), savjeti kako sigurno koristiti Internet i sačuvati svoju privatnosti, koje su posljedice prekomjernog korištenja mobilnih uređaja i računala, videokonferencije s učenicima drugih škola uz primjenu naučenog, snimanje video poruka o sigurnosti na internetu. Aktivnosti su se provodile na satovima razrednika i nastavi informatike. Učitelji su koristili službene materijale, te materijale koje su sami osmislili sa svojim učenicima.

Pročitajte još