Nacionalni razvojni kamp HNS-a u Našicama

kamp1
kamp1

Na Gradskom stadionu u Našicama je nakon trodnevnih aktivnosti završio Nacionalni razvojni kamp Hrvatskog nogometnog saveza.

Mlade igračice i igrači su pod nadzorom stručnog stožera marljivo i vrijedno izvršavali sve zadaće koje su pred njih postavljene, a za cjelokupni kamp su ispred HNS-a bili zaduženi područni instruktor Petar Krpan, koordinator kampova HNS-a za Osječko-baranjsku županiju Karlo Kanis, te regionalna koordinatorica za ženski nogomet Branka Juhas.

Prvog dana kampa ( 12. 09. ) okupio se iznimno veliki broj djevojčica (njih 22) koje polako, ali sigurno, ruše stereotipe o nogometu kao isključivo muškom sportu. Veliko zadovoljstvo odazivom i atmosferom je izrazila i Branka Juhas te dodala da je rijetko sudjelovala na ovako dobro organiziranom kampu, a posebice naglasila da je ovo veliki poticaj da se osnuje i ženska nogometna ekipa.

kamp2

Sljedeća dva dana ( 13. i 14. 09.) su bila namijenjena radu s mladima igračima iz klubova pod nadležnošću Nogometnog središta Našice. Također se okupio veliki broj igrača ( drugi dan 25, a treći dan 27 ), a mnogi su se iskazali svojim talentom. Posljednji dan kampa igrače je osobno pozdravio i područni instruktor Petar Krpan, ujedno i izbornik hrvatske U-17 reprezentacije, a nekoć i proslavljeni hrvatski nogometaš i reprezentativac (sudionik i Svjetskog prvenstva u Francuskoj).

Uz već spomenute Petra Krpana, Branku Juhas i Karla Kanisa, stručni trenerski stožer su činili Arsen Ivančić, Željko Horvatek, Mario Barišić, Zoran Pastulović, Valentin Baričević i Velimir Tresk.

U svakom slučaju ova tri dana se mogu okarakterizirati kao lijepi nogometni događaj kojeg će se mlade igračice i igrači dugo prisjećati, kao i svi gosti koji su uživali u ambijentu Gradskog stadiona okruženog prekrasnom prirodom.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/9mjesec/15/v1{/gallery}

Pročitajte još