Našice – Deset godina Osnovne škole kralja Tomislava

Našice - Deset godina Osnovne škole kralja Tomislava

U Osnovnoj je školi kralja Tomislava Našice danas održana svečana sjednica na kojoj je predstavljena spomenica Škole pod nazivom Prvih deset godina naše škole: od 2002. do 2012.

Vlatka ZahirovićNakon državne himne, koju je izveo školski zbor pod ravnanjem učitelja Dubravka Permickog, sjednicu je otvorila ravnateljica Vlatka Zahirović  koja je pozdravila nazočne učitelje, bivše učitelje, umirovljenike i predstavnike Grada, lokalnih institucija, ustanova, udruga i škola. Zahvalila je svima onima koji su svojim trudom, radom i suradnjom podupirali Školu i utkali svoj neizbrisivi trag u ostvarivanju odgojno-obrazovnog  rada, istaknuvši da je Škola prepoznata u svojoj zajednici, što se očituje u kvalitetnoj suradnji s vanjskim suradnicima. 

 

Nazočne je pozdravio i gradonačelnik Našica  Krešimir Žagar, koji je čestitao na dosadašnjem radu i uspjesima te Školi darovao sliku našeg likovnog umjetnika Srečka Perkovića s likom kralja Tomislava. Ravnateljica Škole uzvratila je gradonačelniku dar, dječji likovni rad koji prikazuje Školu. Skupu se obratio i prvi ravnatelj Škole  Ivan Đurinović te se prisjetio prvih dana rada Škole, svih poteškoćama s kojima su se djelatnici susretali, ali i lijepih trenutaka u radu s učenicima, učiteljima i djelatnicima Škole. Ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Slavica Zrilić također se prisjetila otvorenja Škole, čestitala desetu obljetnicu rada te ravnateljici uručila dar nastao  na radionicama njihove Zadruge.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2013/5mjesec/10a/v2{/gallery}

U drugom je dijelu svečane sjednice učiteljica Vesna Kovačević-Tomić, koja je ujedno i lektorica Spomenice, predstavila publikaciju kojom su urednici nastojali obuhvatiti sve one događaje, akcije i aktivnosti  koje su obilježile rad Škole. Spomenicu su uredile Vlatka Zahirović, Ivana Ostrički, Ana Kuric, Đurđica Zailac, Iva Ramljak, Brankica Pavić, Ana Marošević i Đurđica Mašić, a svaka je od njih pisala o određenim temama iz života Škole.

 

Na kraju susreta ravnateljica je svim bivšim i sadašnjim djelatnicima te suradnicima Škole darovala po primjerak Spomenice, pozvala nazočne da pogledaju izložbu radova učenika i djelatnika Škole te ostave svoj pisani trag u Knjizi dojmova.

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2013/5mjesec/10a/v1{/gallery}

Pročitajte još