Našice – Turnir za blagdan Velike Gospe ! – Velika galerija slika

slavonac1a

Udruga starih športova tradicionalno na dan Velike Gospe organizira  turnir u starim športovima. Brojne natjecatelje i udruge žena pratio  je, kao i ranijih godina, velik broj građana Našica ali i susjednih mjesta.

Turnir je otvorio predsjednik športske zajednice Josip Pavlus a vodili su ga Ivica Karliček i Konjetić Stjepan. Natjecanja su održana u balotanju na starinski način, sudjelovalo je 12 ekipa. Prvo mjesto je osvojila ekipa Sport Caffe (Zebić,Begić ,Oreški Kuzminski). Drugi su susjedi iz Brezika(M.Vulić,M.Baričević,A.ulić,S.Nekić Šarlija)  a treći ekipa“Moš kak oš“(Pavlus,Orešković,Marinčić, Dragičević).

U povlačenju mosora pobjednik je Dalibor Brnjak, slijede Robert Varaždinac i Josip Buljan. U bacanju kamena s ramena najbolji je bio Ivica Buljan, slijede Dalibor Brnjak i Goran Đomešić.

Na turniru su sudjelovale i udruge žena iz Seone, Lađanske, Lile, Klokočevaca,Našičkog Novog Sela i domaćina USŠ Slavonac Našice. Natjecale su se u pet disciplina.

Potkova: Klokočevci, N.N Selo, Lila; Nabijanje eksera u panj: Lađanska, Klokočevci, N.N. Selo; Rušenje limenki: Ljerka Španić(N.N. Selo), Ivanka Tomac Ivanka(Seona), Nada Čorković(Lađanska); Kozana: Klokočevci, USŠ Slavonac Našice 1, USŠ Slavonac 2; Guranje obruča: Klokočevci, Lađanska 1, Lađanska 2.

Sve nagrade osvajačima medalja u muškim i ženskim disciplinama je uručio predsjednik udruge Stjepan Konjetić. Udruga se zahvaljuje svim sponzorima koji su pomogli turnir, koji je protekao u lijepom ambijentu i druženju športaša  i njihovih udruga.

{gallery}Slike_tekstovi/2014/8mjesec/18/v2{/gallery}

Pročitajte još