Županijsko natjecanje u badmintonu – Ekipa Đurđenovca osvojila 3. mjesto

tenis2a

U Osijeku, 16.12.2014. godine, održano je županijsko natjecanje u badmintonu za učenike osnovnih i srednjih škola. Domaćin natjecanja bila je osječka škola Dobriše Cesarića, a samo natjecanje održano je u Graditeljsko-geodetskoj školi.

 

Na samom natjecanju sudjelovalo je ukupno šesnaest ekipa osnovnih i srednjih škola, u ženskoj i muškoj konkurenciji. Natjecanju je nazočila i Osnovna škola Josipa Jurja Strossmayera iz Đurđenovca koja je u kategoriji dječaka osnovnih škola zauzela 3. mjesto. U istoj kategoriji prvo mjesto zasluženo je pripalo domaćinima, Osnovnoj školi Dobriše Cesarića koja je u finalu pobjedila ekipu Osnovne škole Čeminac. Četvrto mjesto u ovoj kategoriji zauzela je ekipa Osnovne škole Vladimira Becića iz Osijeka.

tenis1a

Učenici koji su predstavljali Osnovnu školu Josipa Jurja Strossmayera bili su: Josip Knežević, Domagoj Žagar, Mateo Ugljanac te Filip Stojanović, a voditelj  im je bio profesor Mario Gajski.

 

Zaključili smo da je ovo prvi nastup učenika s našeg područja u ovom sportu te se u narednim godinama mogu očekivati i značajniji rezultati, a samim time i veći interes učenika za ovakvim oblikom kineziološke aktivnosti, koja je kako smo saznali dosta zahtjevna, ukoliko se igra u skladu s pravilima, iako možda na prvu tako i ne djeluje (značajan podatak u prilog tome je i taj da loptica u ovom sportu može doseći brzinu preko 300 km/h, barem u jednom djeliću sekunde).

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2014/12mjesec/17/v1{/gallery}

Pročitajte još