Flautistica Iva Hlavati osvojila 2. nagradu u Varaždinu

Učenica OGŠ Kontesa Dora Iva Hlavati (flauta) je na Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind & Brass u Varaždinu osvojila II. nagradu s 90 bodova. Svirala je u B kategoriji uz još 50 učenika flaute. Iva je izvela slijedeće skladbe – J. A. Hasse: Tambourin, L. Moyse: Sarabanda, E. Cossetto: 4 Bagatelle za flautu i glasovir, Bagatella No. 4. Učenicu je na glasoviru pratila profesorica Darija Vlajnić. Mentorica učenice Ive je profesorica Ivana Sklepić.

Glazbena škola u Varaždinu ove godine organizira 4. međunarodno natjecanje puhača – Varaždin Woodwind & Brass. Gotovo 600 mladih puhača iz 9 zemalja svijeta od Italije do Njemačke okupit će se u Glazbenoj školi u Varaždinu. Do 17. travnja mladi će se puhači predstavljati članovima žirija koji sačinjavaju vrhunski glazbeni pedagozi. Mnogobrojni je žiri sastavljen od vrhunskih glazbenika iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Mađarske, Luksemburga, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Ukrajine i Španjolske.

Varaždin Woodwind & Brass je natjecanje namijenjeno učenicima i studentima kategorije od A do F, dok je Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix natjecanje koje je namijenjeno umjetnicima od 15 do 35 godina starosti. Natjecanje se provodi u disciplinama: tuba, trombon, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, rog, eufonij i flauta. Iznimno velik broj kandidata samo je dodatna potvrda prestiža ovog natjecanja koje mladim i talentiranim puhačima može poslužiti kao „odskočna daska“ u daljnjoj karijeri.

Pročitajte još