Našice – Ponovno vrijedna donacija za OŽB Našice

bolnica5 6 1a

U našičku bolnicu stigla je vrijedna donacija iz daleke Australije u vrijednosti od 100-tinjak tisuća kuna koju su donijeli gospođa Pauline Haas i njezin suprug Tomislav Haas. Pauline Haas bila je pacijentica u našičkoj bolnici, a nakon dvije godine sada je ponovno Hrvatskoj. Gospođi Haas je 2011. godine u našoj bolnici izvršena operacija potkoljenice. Tom prilikom je vidjela kako je bolnici potrebno puno stvari. Kada se vraćala u Australiju, pokušala se raspitati o mogućim donacijama bolnici. Osjećala je potrebu na bilo koji način pokazati zahvalu i zadovoljstvo boravkom u OŽB Našice, pošto je svo osoblje bilo i više nego ljubazno.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice bolnice dr. Hrvoje Šimić izrazio je veliku zahvalnost obitelji Haas na realiziranoj donaciji u vrijednosti više od 100,000 kuna, pomoću koje je nabavljena oprema za potrebe operacijske sale na odjelu kirurgije OŽB Našice (za kirurški instrument retraktor). Zahvalio se i dr. Toniju Hanichu, koji je obavio operaciju na gđi. Paulini Haas i bio veza između obitelji Haas i bolnice prilikom donacije. Ovu značajnu donaciju obitelj Haas je skupila zajedno sa hrvatskom zajednicom u Geelongu u Australiji te ju donirala za nabavu medicinske opreme u bolnici. Dr. Toni Hanich posebno se zahvalio obitelji Haas i onima koji su donirali novac, osobito gđi. Paulini, koja se ovom donacijom htjela zahvaliti bolnici i osoblju zato što joj je boravak bio više nego ugodan, i cijela procedura je prošla izvrsno.

bolnica5 6 2a

Ravnatelj Šimić je istaknuo kako je prošle godine našička bolnica primila 360,000 kuna u donacijama za nabavu razne opreme. Već ove godine iznos donacija se, uključujući ovu, popeo na preko 200,000 kuna, a Šimić je najavio i novu, koja se u roku od dva dana očekuje iz Dortmunda. Dr. Šimić se također zahvalio Ministarstvu zdravlja na razumijevanju i podršci prilikom nabavke sve potrebne dokumentacije za realizaciju donacija. Zahvalio se svim dosadašnjim i budućim donatorima, ali i medijima koji ovakve vijesti redovito prenose i na taj način daju poticaj svim potencijalnim donatorima.

Pročitajte još