U Vojvodini predstavljena Slavonska i Baranjska gastro i eno ponuda

U Vojvodini predstavljena Slavonska i Baranjska gastro i eno ponuda
U Vojvodini predstavljena Slavonska i Baranjska gastro i eno ponuda

U Vojvodini predstavljena Slavonska i Baranjska gastro i eno ponudaProteklog je vikenda u Limanskom parku u Novom Sadu održan festival „Ukusi Vojvodine“. Riječ je o gastronomskoj manifestaciji na kojoj je, između ostalog, predstavljen i projekt prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija pod nazivom „Unaprjeđenje razvoja turizma u Centralnom prekograničnoj regiji Dunava“- Central Danube Tour. Cilj projekta je jačanje turizma u prekograničnom području i stvaranje destinacije Srednjeg Dunava.

Osječko – baranjska županija je jedan od partnera na projektu, a svoje su autohtone gastro i eno delicije predstavili proizvođači s područja Slavonije i Baranje. Dvodnevni je festival bio izvrsna prilika i za razmjenu iskustava naših i vojvođanskih proizvođača vina i hrane s naglaskom na proizvode zaštićenog zemljopisnog porijekla.

Predstavnici Županije, Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje te turističkih zajednica s područja naše županije sudjelovali su i u panel diskusiji na temu „Gastronomija kao dodatna vrijednost turističkih proizvodima“. Turisti našu, kao i vojvođansku regiju, sve više prepoznaju kroz gastronomiju i enologiju koje čine temelj, ali i potencijal razvoja turizma istoka Hrvatske te stvaranje zajedničkih prekograničnih ruta i turističkih proizvoda. Da gastronomska vrijednost Slavonije i Baranje ima dugogodišnju i već prepoznatljivu tradiciju, pokazalo se i na novosadskom festivalu gdje su posjetitelji uživali u okusima i mirisima slavonskog čobanca, sira, vina, lepinja i kolača.

Pročitajte još