Našice – Udruga Voćara i Vinogradara Našice održala svečanu dodjelu medalja

vocari1

vocari1

Ove nedjelje je udruga voćara i vinogradara tradicionalno organizirala Dan udruge u okviru kojeg je održana i svečana dodjela diploma i medalja najuspješnijim proizvođačima voćnih rakija i likera.

Pozdravnim govorom svečanu dodjelu nagrada otvorio je predsjednik Udruge voćara i vinogradara Darko Cerovski.

”Vidljiva je kvaliteta koja se povećava i članovi udruge postali su svjesni da se mora pošteno i odgovorno raditi, pa onda ni rezultati nisu izostali”, rekao je Cerovski. 

Organizirani nastup i visoku kvalitetu te širok asortiman voćnih rakija pohvalio je Stjepan Galović, predsjednik komisije za ocjenjivanje voćnih rakija i likera i predsjednik Udruge proizvođača domaće šljivovice Slavonka Osijek.

„Ovo je rijetko da društveni život u jednome gradu provodi Udruga voćara i vinogradara koja ima smisla, cilj i rezultate. Rakije njihovih članova po izvrsnosti su konkurentne i pojedini uzorke proslijedili smo na natjecanje u Đakovo. Ocjenjivanje voćnih rakija i likera provedeno je profesionalno.“ – rekao je Galović koji je upozorio na problem uvođenja obveze plaćanja trošarine i registracije proizvodnje kao i da bi se mali proizvođači trebali registrirati jer je to neka budućnost očuvanja izvrsnosti i raznovrsnosti proizvoda.

Komisija za ocjenjivanje voćnih rakija i likera ocjenjivala je 23 voćne rakije, od čega 8 uzoraka šljivovice, 6 komovica, 4 breskovače, po 2 travarice i viljamovke i 1 jabukovaču, a koje je prijavilo 12 natjecatelja. Dodijeljeno su 2 zlatne, 11 srebrnih i 10 brončanih diploma. Dobitnik šampionskog pehara, odnosno sveukupni pobjednik XII. edukacijskog natjecanja u kvaliteti voćnih rakija i likera je Stanislav Jurčević iz Našica s osvojenih 4,74 boda za breskovaču.

vocari2

U kategoriji likera najboljim je, od 11 uzoraka, među kojima je bilo sedam vrsta likera, nagrađen liker od višnje proizvođača Miroslava Čemea iz Zoljana s osvojenih 4,50 boda. Među uzrocima dominirao je liker od oraha, a bilo je likera od drijenka, rogača, aronije, maline i breskve. Tri likera su nagrađena zlatom, šest srebrom i dva broncom.

Medalje i diplome nagrađenima dodijelili su predsjednik Udruge voćara i vinogradara Darko Cerovski i gradonačelnik Krešimir Žagar. Tom je prigodom Žagar je s ponosom istaknuo je da rezultati Udruge voćara i vinogradara  nadrastaju granice Našica te da se trud proizvođača višestruko isplatio, a što je Grad i prepoznao prihvativši pokroviteljstvo. 

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2015/6mjesec/23/v2{/gallery}

Pročitajte još